25 години „Еразъм”

13890
25 години „Еразъм”

Програма „Еразъм” е най-успешната за обмен на студенти в света. Тази година тя отбелязва 25-ата си годишнина. От създаването на програмата „Еразъм” през 1987 г. близо три милиона студенти са се възползвали от възможността да преминат обучение или стаж в чужбина.

Честванията на 25-та годишнина на програмата започват днес в Брюксел с конференция, на която ще бъде оценено въздействието на програмата и ще се обсъди нейното бъдеще, съобщава агенция КРОСС.

10 000 българи са приети в британски университети през 2011 г.

От 2007 г. се увеличава броят на българските кандидат-студенти във Великобритания, като през 2011 г. почти 10 000 българи се записаха в...

Нова програма за образование, обучение и младежта „Еразъм за всички” ще обедини всички текущи европейски и международни схеми в сферата на образованието, обучението, младежта и спорта, като ще замени седем настоящи програми с една. Това ще доведе до по-голяма ефективност, ще улесни кандидатстването за стипендии, като същевременно ще намали припокриването и разпокъсаността.

Целта на новата програма е да се даде възможност на 5 милиона души — почти двойно повече, отколкото сега — да учат, да се обучават или да преподават в чужбина. Предложението на Комисията сега се обсъжда от държавите ­членки и Европейския парламент, които вземат решения за бъдещия бюджет. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com