Атанасова: Няма дупка в бюджета на НЗОК, това е излишно вдигане на шум

6961
Атанасова: Няма дупка в бюджета на НЗОК, това е излишно вдигане на шум

Твърдението, че има дупка в бюджета на НЗОК в размер на 140 млн. лева е абсолютно неразумно, заяви Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването, цитирана от bTV. Тя предполага, че се вдига шум, който ще се обясни с бъдещи действия.

"Не се знае какво ще прави нито здравният министър, нито управителят на НЗОК, защото до момента няма заявен нито един приоритет в посока на реални действия, които управляващите смятат да извършат в сектор "здравеопазване", заяви депутатът.

Шефът на болницата в Харманли става подуправител на НЗОК

Изпълнителният директор на болницата в Харманли д-р Динчо Генев е избран за подуправител на Националната здравноосигурителна каса, съоб...

По думите й никой не знае какво ще се случва със здравнонеосигурените - как и дали ще има мерки за събиране на здравните вноски.

Атанасова обясни, че към края на първото шестмесечие няма данни за неразплатени средства към лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ.

"Има само неразплатени средства по лечение на здравнонеосигурени граждани, което е ангажимент на Министерство на здравеопазването", обясни депутатът и допълни, че бюджетът на НЗОК е балансиран, тъй като за първите шест месеца са изразходени 51% от него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com