Атентаторът и един от съучастниците му имат роднинска връзка

7101
Атентаторът и един от съучастниците му имат роднинска връзка

Според канадския вестник "Нешънъл пост", гражданин на Канада, заподозрян като организатор на бомбения атентат срещу автобуса с израелски туристи в България, е роднина на атентатора, загинал при взрива на бургаското летище, съобщи БГНЕС.

ДНК тестове са потвърдили, че в аферата с атентата на летище Сарафово край Бургас има роднинска връзка, но властите не потвърдиха дали убитият при експлозията също е канадски гражданин.

Европол почва да пита в Европа за двама от атентаторите на "Сарафово"

Имената на двамата заподозрени в участие в атентата на летище "Сарафово" са въведени в базата данни на Европол. Това стана ясно по врем...

Истинското естество на роднинската връзка между убития терорист и неговия канадски съучастник обаче остава неясна. Канадският гражданин има повече от един брат, който също има канадско гражданство, но няма данни той да е замесен. Мат Левит, най-големият експерт по въпросите на Хизбула във вашингтонския Институт за Близкоизточна политика, заяви снощи, че в редиците на подкрепяното от Иран движение роднинството между членовете е често явление.

При операциите си „Хизбула” често използва хора, които имат семейни връзки помежду си или са израснали заедно, тъй като тези дългогодишни отношения обвързват членовете, и за разузнаванията и правозащитните органи е много по-трудно да проникнат в мрежите им, посочи Левит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com