Авария при строежа на метрото, eвакуираха подлез на бул. "България"

6841
Авария при строежа на метрото, eвакуираха подлез на бул. "България"
Снимка: Actualno.com

Авария при строежа на метрото наложи хората от подлеза на бул. "България" и "Академик Гешов" в София да бъдат евакуирани, съобщи Нова телевизия.

Напукала се е витрина и полицията е отцепила района, докато тече обезопасяване. Става въпрос за витрина на интернет клуб.

Глоба на стойност хиляди левове за главния архитект на София заради "Стрелбище"

13 000 лева глоба е наложил ВАС на главния архитект на София Здравко Здравков заради отказа му да позволи процедура за подробен устройс...

Част от подлеза ще остане затворена и оттам няма да може да се минава. Става въпрос за един от шестте изхода - този към бул. "Гешов".

Снимка: Николай Николов

Недосегаемите - ВСС не може да казва дали съдии отсъждат противоречиво

Комисията по професионална етика към съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по никакъв начин не отговаря за законосъобразност...

Снимка: Actualno.com

На мястото дойдоха поне дузина полицейски екипа, екипи на Гражданска защита, на Контрол на автомобилния транспорт и аварийно-спасителни екипи. Репортер на Actualno.com обаче потвърди, че екипите вече са се изтеглили.

Малко по-късно Столична община обясни, че инжекционен разтвор, който се използва при работата на тунелопробивната машина, изграждаща третия лъч на метрото, е проникнал през канализационен отвор. Разтворът е влязъл под настилката на северозападния изход на подлеза и е надигнал 3-4 кв. метра от плочника.

Припомняме, че точно от другата страна на въпросния подлез - откъм бул. "Петко Тодоров", строителната фирма НИКМИ иска да строи 43-етажна сграда. Засега разрешение за строителство няма, тъй като няма одобрен Подробен устройствен план (ПУП). Срещу намерението за строеж имаше няколко протеста, а главният архитект на София Здравко Здравков засега не пуска ПУП-а на НИКМИ, въпреки решение на Върховния административен съд (ВАС) и вече втора наложена глоба на Здравков - от 13 000 лева. Главният архитект твърди, че ако спази решението, ще наруши други закони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София