Билетът за градския транспорт в Пловдив няма да поскъпва, уверява кметът на града

1155
Билетът за градския транспорт в Пловдив няма да поскъпва, уверява кметът на града
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Цената на билета за градския транспорт в Пловдив ще запази цената си от 1 лев и няма да се вдига. Това обяви на пресконференция кметът на града инж. Иван Тотев.

"Тази година сме осигурили в бюджета на Пловдив един милион повече, отделно от страна на държавата също с около 500 хиляди са вдигнати компенсациите, така че не виждаме в момента по никакъв начин причина да коментираме цената на билета в Пловдив", категоричен беше той. Тотев допълни, че е изключително важно цената да е максимално ниска, за да имат хората стимул да използват градския транспорт.

Скандал с нередовен пътник донесе глоба от една заплата за контрольорки в Бургас (ВИДЕО)

Скандал за нередовен пътник в Бургас, който стана изключително популярен в социалните мрежи, доведе до глоби за две кондукторки. Сканд...

"Данните до момента показват, че тази година има повече пътници в автобусите спрямо предходната. Отново подчертавам, не предвиждаме дори разговори по темата за промяна на цената на билетите и картите", допълни той. В тази връзка градоначалникът съобщи, че в момента се подготвят екипите за контрольори, които да следят спазва ли се електронното таксуване, което предстои да бъде въведено в градския транспорт. "Оказва се, че кондукторите в автобусите взимат чисто над 1000 лева заплата и сега не всички от тях искат да станат контрольори към Общината, където заплатите са около 650 лева", заяви Тотев. Той допълни, че през миналата седмица по една от линиите в града е било пуснато експериментално електронно таксуване и се е оказало, че се е увеличил рязко броят на гратисчиите.

По време на пресконференцията стана ясно още, че предстои актуализация на Генералния план за организация на движението в Пловдив, като се предвижда създаването на бус ленти на по-оживените кръстовища, за да се ускори пътуването на автобусите.

„Целта ни е със създаването на тези бус ленти да направим градския транспорт по-бърз, за да не попадат автобусите в задръствания. Идентифицирали сме 7-8 ключови кръстовища и очакваме да ни се предложат възможности за по-скоростно преминаване през тези кръстовища“, уточни Иван Тотев. Освен това се предвижда и въвеждане на повече еднопосочни улици, особено в район „Южен“.

„Общото желание на община Пловдив е да направи в следващите години градския транспорт по-предпочитан, евтин, бърз и удобен“, категоричен беше кметът.

Във Варна почнаха да говорят за поскъпване на билета за градския транспорт

Градският транспорт във Варна е на загуба - от 2,8 млн. лева. Освен това, цената на билета не е повишавана от 12 години насам т.е. от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Откриха огнище на птичи грип в Пловдивско

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com