Бобева: Няма да се наложи втора актуализация на бюджета

5137
Бобева: Няма да се наложи втора актуализация на бюджета

Засега не се предвижда нова ревизия на бюджета, заяви вицепремиерът с ресор икономическо развитие Даниела Бобева пред Нова телевизия. По думите й министрите от кабинета вече са започнали да редуцират разходите на ведомствата си, включително чрез съкращения, като именно потискането на разходите ще балансира икономиката.

Бобева заяви още, че властта се разплаща с бизнеса с очакването бизнеса да се разплати с хората и да се реализират по-големи стопански обороти. По повод евентуална промяна на минималната работна заплата вицепремиерът коментира, че този въпрос не се решава от правителството, а от тристранен съвет, в който тя самата не участва.

Янкова: Бизнесът спечели от свалянето на ветото

Българският народ и бизнесът спечелиха от отхвърлянето на ветото и с актуализацията на бюджета, защото нанесохме корекции в политическа...

Още служебният кабинет ревизира растежа за тази година от 1,9 на 1. Очакваме добър сезон в туризма, добра реколта. Ще видим как ще се развият основните икономически параметри и до края на годината се надявам да успеем да изпълним ангажиментите си, особено в социалната сфера. Актуализация на обещанията няма да има, каза още Бобева.

Във връзка със сделката с печатницата на БНБ вицепремиерът заяви, че централната банка знае какво върши и няма причина да се говори за приватизация.

Още за позицията на Бобева за управлението на държавните предприятия четете в expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика