Борислав Сарафов встъпи в длъжност като директор на Национална следствена служба

18005
Борислав Сарафов встъпи в длъжност като директор на Национална следствена служба
Снимка: БГНЕС

Борислав Сарафов встъпи в длъжност като директор на Национална следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването. Това се случи на официална церемония в зала 15 „Тържествена“ в Съдебната палата.

Убеден съм, че ще успеем да възстановим имиджа и мястото на Националната следствена служба, заяви Сарафов.

Националната следствена служба вече ще работи директно с граждани

В Националната следствена служба днес (01.02.) бе открит фронт-офис за обслужване на граждани. Изнесеният офис е изграден със средства ...

„Убеден съм, че ще успеем да възстановим имиджа и мястото на Националната следствена служба. Тя е служба с висок авторитет, който сякаш някак си се позагуби през годините. Силно се надявам това да се възстанови. Това не бих могъл да направя сам, а с ваша подкрепа и съдействие. Разчитам на вас и ще се осланям на вас. Можете да разчитате на пълната ми институционална подкрепа. Това е моята служба и в никакъв случай не би могло да се говори за закриването ѝ. В сряда в 14.00 часа ще свикаме общо събрание, на което да се запознаем и да обсъдим приоритетите в нашата работа, натовареността, да чуя вашите идеи както по отношение на ръководството, така и по преструктурирането на службата“, заяви Сарафов и уточни, че на него ще представи своите нови заместници, с които ще работят 5 години.

Борислав Сарафов ще има пълната ми подкрепа да осъществи промени в състава на Националната следствена служба. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, предаде Фокус.

„Благодаря на досегашното ръководство на Националното следствие. Именно под ръководството на Борислав Сарафов службата ще следва да продължи и да положи още и още усилия. Службата ще трябва да докаже необходимостта от себе си и своето значение, а то не е малко. Ръководството на прокуратурата има амбицията да увеличи още до края на тази година натоварването на прокуратурата“, заяви Цацаров. По думите му практиката службата да бъде заливана с многобройни дела ще трябва да бъде редуцирана.

„Новият директор ще има пълната подкрепа на главния прокурор, както и да осъществи промени в състава на службата. Препоръчвам му едно от първите му действия да бъде свикано общото събрание на всички следователи на службата. След като чуе колегите си, да пристъпи към действия в съответствие с нуждите и най-належащата необходимост“, каза още Сотир Цацаров.

Евгени Диков: НСлС е в клинична смърт

Новият директор на националното следствие, Евгени Диков, съобщи пред БНТ, че сериозен анализ показва влошаване на всички показатели в р...

Припомняме, че на 6 декември т.г. с пълно мнозинство от 11 гласа „За” Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) избра Борислав Сарафов за директор на Националната следствена служба (НСлС). Той бе единственият кандидат за поста, а мястото бе овакантено след като предходният директор Евгени Диков бе избран и встъпи в длъжност като член на настоящия състав на ВСС. В концепцията му са предвидени мерки за активизиране на разследванията в дълбочина, като освен инкриминираното престъпление се установява и проследява генерирания престъпен капитал и неговата трансформация. Според него подобен подход ще създаде възможност за разкриване на допълнителна престъпна дейност с финансов характер. Обосновава се необходимостта от активна стратегия при разследването и за системно установяване на връзки между престъпленията и пряко или косвено свързаните с тях лица и имущество, на аспекти на организираната престъпност, на икономически, финансови и други престъпления, включително изпирането на пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Румен Радев намекна, че ще назначи Главчев и за външен министър

Изненада: Димитър Главчев предложил на Радев да оглави Външно министерство

Антон Хекимян vs Борис Бонев: Лют спор за бюджет, паркоместа и заплатите на общинарите

Сандов: "Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ

Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и Румен Радев

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика