Борисов се срещна с Ердоган в Ню Йорк

3316
Борисов се срещна с Ердоган в Ню Йорк
Снимка: Министерски съве

Министър-председателят Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха "задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница."

Борисов и Ердоган са оценили високо "положителното икономическо активизиране на отношенията между двете страни в областта на туризма, енергетиката и транспорта през последните години."

Протестът "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии" се мести в Брюксел

Днес, 26 септември, от 14:00 часа протестът, станал известен с надслова "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии" се прен...

По време на срещата българският премиер Борисов е подчертал, че Турция остава освен наш непосредствен съсед, но и важен партньор в областта на миграцията и борбата с тероризма.

Президентът на Турция Ердоган е изразил благодарност към министър-председателя Бойко Борисов за провеждането на срещата на върха между ЕС и Турция във Варна на 26 март.

По думите на турския президент срещата във Варна дава положителна насока на развитие в отношенията между Анкара и Брюксел.

Българският министър-председател е подчертал важността от споразумението между ЕС и Турция за всички европейски държави и е посочил, че мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията.

Първа среща между Тръмп и Борисов (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов за пръв път се срещна и ръкува - макар и за няколко секунди - с президента на САЩ Доналд Тръмп. Това стана в п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика