Борисов в правителствена болница с хипертонична криза

6707
Борисов в правителствена болница с хипертонична криза
Бойко Борисов е приет в Правителствена болница с тежка тахикардия и много високо кръвно налягане, твърди БЛИЦ.

Бойко Борисов е в бившата Правителствена болница, съобщи БЛИЦ. Според първоначалната информация на агенцията министър-председателят в оставка е постъпил с хипертония. Агенцията пише, че Борисов е на системи. Преди малко БЛИЦ съобщи, че Бойко Борисов е приет в Правителствена болница с тежка тахикардия и много високо кръвно налягане.

“Вчера към 17.30 часа Бойко Борисов бе приет при нас с високо кръвно налягане 190/115 и с оплакване, че е неразположен. Овладяно е състоянието му, оставен е на наблюдение с индикацията – високо кръвно налягане, посъветвал съм го да остане до утре и ако кръвното е нормализирано, ще го изпишем. В момента е овладяно и спокойно състоянието му. Получил е хипертонична криза, оставен е за наблюдение. Може да се каже, че състоянието му е добро. Съветвам го няколко дни да ограничава физическата дейност”, коментира шефът на Правителствена болница Любомир Спасов.

Премиерът в оставка Бойко Борисов върна мандата за съставяне на правителство

Веднага след срещата Борисов направи изказване пред медиите, след като на влизане НСО забрани на медиите да се доближават до колата на ...

БЛИЦ напомня, че преди около 2 години Борисов сподели, че има исхемична болест на сърцето. Заболяването е известно още като гръдна жаба. Освен министър-председателя още стотици хиляди българи страдат от т.нар. гръдна жаба или стенокардия, между които и някои известни българи. Исхемичната болест на сърцето е сериозно страдание и изисква такова отношение, тъй като рискът от инфаркт заради нея е съвсем реален, обясняват лекари.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com