БСП: Случаят с Павел баня - облагодетелстване на близки до ГЕРБ

6579
БСП: Случаят с Павел баня - облагодетелстване на близки до ГЕРБ

По случая Павел баня, ние заявяваме, че това е поредният крупен опит за имуществено обогатяване на лица свързани с ГЕРБ. Това каза Красимир Янков, секретар на Националния съвет на БСП, съобщи БГНЕС. Янков посочи, че за тези лица няма закони и няма ограничения за мащабите на апетит.

На 9 февруари кметът на Павел баня Станимир Радевски на 61 г. е арестуван от служители на сектор БОП – Стара Загора и СПС – Стара Загора под ръководството на окръжна прокуратура. Кметът е бил задържан от криминалистите вчера. Заедно с него в ареста е и концесионерът на плажа в града Теньо Паунов на 50 години. Той е съпруг на заместник-кмета на курортното градче Милена Паунова.

В периода от 02.08.2004 г. до 10.11.2008 г. в качеството си на длъжностно лице Радевски е превишил правата си е прехвърлил пет УПИ на Паунов ведно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел Баня. С тези действия общината е ощетена със сумата от 803 800 лв. По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 282, ал.2 вр. ал. 1 от НК. Повдигнати са обвинения на кмета за длъжностно присвояване и на Теньо Паунов за помагачество.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com