Цачева: Договорът за гривни за затворници се изпълнява

1470
Цачева: Договорът за гривни за затворници се изпълнява
Снимка: БГНЕС

Проведена е обществена поръчка и е подписан договор, който е в процес на изпълнение за т.нар. гривни за неотклоняване на хора от правосъдие. Това каза от парламентарната трибуна по време на парламентарния контрол министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Идеята е чрез специалните устройства да се проследяват затворници, които са с по-лек и свободен режим, или тези, които полагат общественополезен труд.

Затворът в град Белене няма да бъде закрит, нито ще се премества

Затворът в град Белене няма да бъде закрит, нито ще се премества, това увери министърът на правосъдието Цецка Цачева. Тя добави, че в з...

Електронните гривни са доказан способ и срещу бягствата на хора с леки мерки за неотклонения - като домашен арест, или по-леки наказания.

Цачева обясни още, че през последните години има известно намаляване на броя на наложеното наказание "пробация", което е свързано основно с промени в транспортните престъпления, сред които са катастрофите. При част от тях законодателят е предвидил по-строги санкции като условно осъждане, което води до намаляване на наложеното наказание "пробация".

От друг отговор на министъра се разбра, че няма да се закрива или премества затвора в Белене, за което имало препоръка от 2014 г., която обаче днес не е актуална, увери Цачева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com