Цветанов: Не определям кой ще следи законността на изборите

3936
Цветанов: Не определям кой ще следи законността на изборите

Не определям кой ще бъде прокурорът, който ще следи законността на изборите. Това е в правомощията на главния прокурор Сотир Цацаров, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

"Каква е пречката да имам мнение по определени личности в България?"."Няма да чуете моя подкрепа за представители на организираната престъпност, докато в минал период от време точно политиците и политическите партии бяха тези, които разговаряха с подобни лица", твърди Цветанов.

Цветанов и Фидосова регистрираха ГЕРБ за изборите, от ВМРО протестират

Не бих могъл да говоря за подреба или за водачество на листите на когото и да било, докато няма решение на Изпълнителната комисия. Това...

Цветанов коментира и факта, че зам.-главният прокурор Ася Петрова ще участва в екипите, които ще разследват престъпления, свързани с предстоящите парламентарни избори. Винаги съм подкрепял българските граждани, които работят в интерес на държавата. Ася Петрова изнесе най-тежкото дело, което е гледано и което е имало като разследване в България за тежка организирана престъпна група, която е извършвала поръчкови убийства. Какво съм нарушил с оценката, която съм й давал и защо трябва тя да се тълкува като близък човек на Цветан Цветанов, каза още той.

Заместник-главният прокурор Ася Петрова, която до скоро наблюдаваше делото за серия убийства, наречено от бившия вътрешен министър Цветанов "Килърите" ще оглави националното междуведомствено звено, което ще следи за законността на изборите. Според публикация в "Труд" от лятото на 2012 г., Петрова е получила пистолет - награда от вътрешния министър Цветанов за приноса в противодействието на престъпността. Тя беше включена и в делегацията, с която той беше две седмици в САЩ в края на миналата година.

Според него "в момента има много социологически изследвания, които надали са съвсем обективни". От Националния предизборен щаб на ГЕРБ сме поръчали социологически изследвания, но не обявяваме публично техните резултати, но мога да кажа, че резултатите, които бяха оповестени вчера не отговарят на това, което ние имаме в предизборния щаб. Ние имаме една единствена цел, да използваме тези изследвания, за да направим един задълбочен анализ във връзка с подреждането на листите във всички многомандатни избирателни райони. От днес започваме разговори с областните и общинските ни структури на база на направените номинации, каза още Цветанов. В неделя ще е първата пресконференция на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, на която трябва да стане ясно как от партията ще водят своята кампания.

Цветанов коментира и факта, че по време на изборите Станимир Флоров ще продължи да оглавява ГДБОП въпреки многобройните настоявания той да бъде сменен. "Станимир Флоров е назначен за директор на ГДБОП през януари 2009 г. лично от министър Михаил Миков. Когато съм бил министър на вътрешните работи, просто съм продължил да работя с този професионален екип, който реално беше назначен от предшествениците ми, защото когато съм бил министър, съм се ръководил само и единствено от професионализма на хората. На въпрос дали наистина 70% от разпределените средства от фонда за бедствия и аварии са разпределение само за общини, чийто кметове са от ГЕРБ, Цветанов отговори само, че според решенията на междуведомствената комисия от средствата отпуснати през тази година, най-много пари са дадени на община Перник.

Социолози: Борисов подал оставка, за да спаси себе си и ГЕРБ

69% от българите смятат, че Борисов е подал оставка, защото е избягал от отговорност. Това каза социологът Кольо Колев пред бТВ, като п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com