Цветелина Бориславова купила имот на Кюлев

38090
Цветелина Бориславова купила имот на Кюлев

Бизнес дамата Цветелина Бориславова е новият собственик на имот, познат като малката резиденция на Кюлев в санданското село Хотово, пише struma.bg.

Веднага след сделката Бориславова, която е председател на надзорния съвет на Българо-американската кредитна банка, е наредила да се събори малката резиденция. В имота, който е 500 дка, в момента е останал само параклисът, построен по заръка на покойната леля Ванга. Сделката е извършена на 5 юни, срещу каква сума - официално не е ясно, коментира се цифрата 1.8 милиона евро.

Имотът през 2011 година се продаваше за рекордните 10 милиона, тогава апетити да го купи е имал турски бизнесмен, близък до Ахмед Доган, но до сделка не се е стигнало, разказват местните.

Цв. Бориславова: Никъде няма мой подпис за безплатни карти, но не съм против

Аз нищо не съм разписвала и никъде няма моето име, това е разпореждане на нашия изпълнителен директор". Така мажоритарният собствени...

Малката резиденция, която е изградена през 2004 година от банкера Емил Кюлев, е съборена преди няколко дни. В момента теренът е почистен, и помен няма от четириетажната постройка с красив панорамен етаж и партерен, който се ползваше за винен туризъм. Оставена е само избата, изкопана в земята.

Легенди се носят сред местните хора, че леля Ванга лично заръчала на Кюлев да построи на баира замък, който да се вижда от всички краища от Македония, Гърция и Българско.

Имотът се охранява от 4 момчета, там бе и бригадирът по поддръжка на лозовите масиви. В момента тече кампанията по прибиране на реколтата на белите десертни сортове, но тази година реколтата е по-слаба. Работници разказаха, че по времето, когато събаряли малката резиденция, на няколко пъти лично е присъствала Цветелина Бориславова.

Въобще не е надменна и високомерна, мила, добра и отзивчива е с хората, с които се среща и разговаря в района. Облича се спортно, предпочита черния цвят, разказаха те.

Цветелина Бориславова "почерпила" властта с безплатен ски лифт

Министър-председателят, министри, народни представители и членове на техните семейства могат да получат при поискване безплатни лифт ...

От близо месец модерни джипове и коли със софийска, пловдивска и варненска регистрация нонстоп се движат по пътя Сандански-Мелник, коментират местните хора. Ето какво разказа баба Вангелия от с. Хотово:

Абе, красиво нещо беше, ние си го викахме хотела. Не знам колко пари са били вложени в строежа му, но Цветелина 3 дни след като го купила, наредила да го съборят. Беше много красива постройката. Идвала и Цветелина много често. 5 момчета от с. Хотово работят на имението, не са съкратени от новата собственичка.

Дядо Стоил, също от с. Хотово, каза: Разбрах, че старият управител Георги Георгиев е върнат да работи от Цветелина Бориславова. Има много земя, там работят много хора. В имота има топла вода, сонда има бита. Не знам защо събориха тази красива сграда, защо я бутнаха. Нас, местните хора, не са ни питали, за три дни дойдоха в началото на август, взривиха и събориха сградата. Не трябваше да я бутат, а да я запазят.

Баба Мария от с. Зорница каза: Има съкратени хора от новата собственичка Цветелина, но явно това са хора, за които няма работа в момента. Това бе голямо имение, сено се събираше, крави се отглеждаха, лозята добиваха много грозде. Проблемът е, че разсипаха хотела, както ние наричахме резиденцията на покойния Кюлев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com