"Джи Пи Груп“ се отказва от ремонта на трасето на трамвай №5

2471
"Джи Пи Груп“ се отказва от ремонта на трасето на трамвай №5
Снимка: БГНЕС

Строителната фирма „Джи пи груп“ се отказва от обществената поръчка, възложена от Столичната община за ремонт на трамвайното трасе на линия номер 5 по бул. Цар Борис Трети. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Припомняме, че в края на милата седмица премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да извади компанията от проектите с европейско и държавно финансиране.

"Биволъ": Месец по-късно намерихме обгорял документ, свързан с "Джи Пи Гейт" - на същото място, където горяха много други документи

Сайтът за разследваща журналистика "Биволъ", който преди точно месец отново нашумя заради аферата "Джи Пи Гейт", публикува днес (13 окт...

"Конкурсът още не е окончателно завършен, няма сключен договор и предстои да бъде класирана, най-вероятно, втората фирма, която е класирана. Друг обект - това е зона 2 на ул."Граф Игнатиев", който се изпълнява от компанията, ще продължи да се изпълнява, защото не бихме могли да оставим разкопана улицата по средата. Знаете, че увеличихме максимално контрола при всяко неизпълнение. Знаете, и огромните санкции , които сме заложили в договора".

Пред журналисти кметът допълни, че държавата ще отпусне на Столичната община необходимите средства за придобиването на къщата-музей на поета Пейо Яворов.

Междувременно стана ясно, че процедурата за изграждането на тунел "Железница" ще бъде удължена, тъй като компанията се оттегли от ремонта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София