Добрев: Има шанс да си върнем част от парите за Кремиковци

10059
Добрев: Има шанс да си върнем част от парите за Кремиковци
Министърът откри днес първия магазин на "Ел Би Булгарикум" в столицата

Държавата има шанс да си върне част от 431 млн. лева, дадени за преструктуриране на "Кремиковци". Това стана ясно днес от думите на икономическия министър Делян Добрев, предаде БГНЕС.

 Становището на съда е, че това е била помощ, която следва да се възстанови, така че ние сме следващият кредитор, каза Добрев в отговор на въпрос дали след решението на съда в Страсбург държавата има шанс да възстанови част от 431 млн. лева, дадени за преструктуриране на "Кремиковци".

Делото в СГС ще продължи. Общо взето съдът в Люксембург потвърждава позицията на МИЕТ. И ако окончателното решение на СГС е такова, каквото е становището на съда в Люксембург, това означава, че държавата се връща като следващия кредитор с тази сума, за която няма активи. Но каквито и приходи да има оттук нататък синдикатът, те ще обезпечат вземанията ни държавата, посочи Добрев.

Припомняме, че през април м.г. новорегистрираната "Елтрейд къмпани" закупи обявените за продан активи на фалиралото предприятие срещу 316 млн. лв. Тези средства обаче са няколко пъти по-малко от общата сума на натрупаните дългове, която е около 1,5 млрд. лв. В пълен размер парите си получават само работниците, НАП и някои от кредиторите, чиито вземания са били обезпечени с активи още преди комбинатът да фалира.

Икономическият министър отрече възможността при така заявена отстъпка на природния газ от 9%, парното да поевтинее с 10%.

Завишени нива на радон са отчетени в "Кремиковци"

Завишени норми на радон са отчетени в 8 от общо 16 училища и детски градини в "Кремиковци". Радиоактивният газ се отделя от години от ...

Добрев посочи, че регулаторът е този, който ще определи цената на парното. Министърът заяви и че ще се среща с хотелиери и ресторантьори, с които ще обсъди и исканията им да се върне старата регулация при пушенето на закрито.

Делян Добрев откри днес първия магазин на "Ел Би Булгарикум" на пазар „Ситняково“ в столицата.

„Ел Би Булгарикум” е единствената държавна фирма в млекопреработвателния сектор в България. Предприятието произвежда оригинални български млечни продукти с автентични вкусови и здравословни свойства.

Министър Добрев изрази надежда, че фирмата ще възвърне пазарните си позиции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика