ДПС също недоволства от Главчев: Станали сме премиерска република

1490
ДПС също недоволства от Главчев: Станали сме премиерска република
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ имат двоен аршин, отстраняването на лидера на най-голямата опозиционна партия е знаково. Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

Той не даде конкретен отговор дали ДПС ще подкрепи искането на левицата за оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

"Наказаната" Нинова: Няма да ме спрат

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че наказанието, наложено ѝ от председателя на НС Димитър Главчев, няма да я спре "да им казва ист...

„Нашата оценка за това, което се случва през последните няколко месеца в страната, е следната: ние досега предупреждавахме, че демокрацията в страната е в опасност, а днес можем да кажем, че демокрацията е в криза. По Конституция България е парламентарна република, а все още е усещането за премиерска република. Проблемът, който открояваме и на няколко пъти сме го говорили и пред медиите е, че дадохме ясна оценка за двойния стандарт и аршин на ГЕРБ по конкретни теми и поводи, включително и за морала“, коментира Карадайъ.

По думите му днес основният проблем, който се е очертал в залата на Народното събрание е свързан с двойния аршин и стандарт на ГЕРБ и на г-н Главчев.

„През последните няколко месеца има усещането, че институцията председател на Народното събрание липсва в парламентарната ни република. Г-н Главчев днес се опита да го потвърди. Конкретно г-жа Нинова и г-н Данаил Кирилов цитираха едни и същи медийни публикации, но имаше различно отношение и поведение към тях. Нещо повече можем да кажем, че отстраняването на лидера на най-голямата опозиционна партия също има своя знак в тези процеси“, каза още лидерът на движението. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика