Дъщерята на Янка Такева отишла в "София тех парк" заради "богат административен опит"

8880
Дъщерята на Янка Такева отишла в "София тех парк" заради "богат административен опит"
Снимка: БГНЕС

Решенията за назначенията на новото ръководство на „София Тех Парк“ бяха лично мои, те в никакъв случай не са партийни. Това каза на брифинг министърът на икономиката Емил Караниколов за новото ръководство на „София тех парк“.

„Имаше вътрешен одит. Решенията за тези назначения са лично мои. Това са хора, които аз познавам и съм работил с повечето от тях. Те са професионалисти. Разчитайте, че съвсем скоро обликът на „София тех парк“ ще бъде различен. Там ще се напълни с млади хора. Настоящото ръководство, което все още не е вписано, има много по-богат административен опит и считам, че ще се справи много по-добре. В никакъв случай не са партийни назначения. От тях се очаква да върнат проектът „София тех парк“, защото в последните години това дружество се занимава само с продажба на имоти, а не това е неговата цел. Там трябва да има млади хора, които да работят“, коментира Караниколов и добави, че ако отидем, ще видим, че е пусто и сиво и няма никой.

"София Тех парк" действително харчи милиони - например за почистване и профилактика

Вие, мили хора се провалихте. Това беше лайтмотивът в емоционалното писмо на собственика на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев към ве...

„Това трябва да го променим. Трябва да има клъстери, науката трябва спешно да се влее в българската икономика. Един от новите представители на борда, съответно е представител и на науката. Надявам се, че това е ясен сигнал за тях. Сигурен съм, че те ще докажат, че са професионалисти“, посочи той, цитиран от Фокус.

Попитан дъщерята на Янка Такева какво разбира от тази работа, Караниколов отговори, че тя има много богат административен опит. „За високите технологии има кой да отговаря – това е науката, а не мениджмънтът на дружеството“, подчерта Караниколов.

За срещата с китайските инвеститори от петък, министърът на икономиката уточни, че сертификатът им е удължен за 3 години. „Той им беше връчен. Инвестицията е за над 1,5 млрд. лв. Имат 3 години да я реализират. Имотите се продават на пазарни цени. Терените, които първо са им били предложени, се е оказало, че са с непроменен статут, били са публични, а не частна държавна собственост и не е имало възможност за извършване на тези сделки“, каза още Емил Караниколов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com