ЕК с висока оценка за проекти на общините Поморие и Бургас

1220
ЕК с висока оценка за проекти на общините Поморие и Бургас
Снимка: Община Бургас

Експерти от Европейската комисия (EК) инспектираха обекти, финансирани от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. в Поморие и Бургас по време на 12-тото заседание на Комитета за наблюдение на програмата.

Заместник-началникът на отдел в Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ Марек Теплански, Йо Мария Аугуста Човерт, отговаряща за България в генералната дирекция, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова инспектираха обновените сгради на полицията и пожарната в Поморие, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

ЕК предложи бюджет в размер на 1,279 трилиона евро за периода след Brexit

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер представи „разумен и отговорен" план за по-голям бюджет след Brexit на стойн...

Двата обекта се реновират и по тях се изпълняват мерки за енергийна ефективност на стойност над 1.3 млн. лв. В Община Бургас представителите на ЕК разгледаха Спортен комплекс „Арена Бургас ОЗК“, който бе открит официално миналия петък. За изграждането и оборудването на многофунционалната база са инвестирани 18,2 млн. лв., осигурени от инструмента JESSICA. Те се запознаха на място и с обновеното със средства по ОП „Региони в растеж“ Основно училище „Александър Георгиев – Коджакафалията“ в Бургас, което е първото иновативно училище. Експертите дадоха висока оценка за изпълнението на обектите и подчертаха важността на кохезионните програми на ЕС за модернизиране на инфраструктурата в България и постигането на устойчиво повишаване качеството на живот.

В рамките на Комитета за наблюдение бе подкрепено предложението за промяна в Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., свързана с преразпределяне на финансов ресурс на стойност над 209 млн. лв. от мярката за енергийна ефективност на обществени сгради в 39-те големи града, които се насочват за модернизиране на образователната инфраструктура като по този начин се компенсира наддоговаряне по програмата. Така ще се подкрепят в максимална степен инвестиционните програми на общините и нуждите на местното население и се изпълнява един от основните приоритети на правителството.

Членовете на комитета приеха и предложената от УО промяна в ОПРР, свързана с намаляване на етапната и на крайната цел на индикатора „Понижаване на годишното потребление на първична енергия от обществените сгради“ по инвестиционния приоритет за енергийна ефективност и намаляване етапната и крайната цел на индикатора за населението, ползващо социални услуги. Целта на приетите промени е да се оптимизира изпълнението на приоритетите на програмата и да се минимизират евентуални загуби по изпълнение на индикаторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com