Фандъкова иска 284 000 лева от съпруг на бивша депутатка от ГЕРБ

2302
Фандъкова иска 284 000 лева от съпруг на бивша депутатка от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Съпругът на бившата депутатка от ГЕРБ Ирена Коцева, който се оказа, че е получил обществена поръчка за ремонт на навесите на 60 спирки от градския транспорт, ще трябва да върне 284 000 лева. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

От техническата експертиза стана ясно, че има сериозни несъответствия между изпълнението и заложените технически параметри в договора и изискванията на ЦГМ", обясни тя, цитирана от в. "Сега".

Фандъкова с тривиален отговор дали е практика да се купуват чиновници за обществени поръчки

Мисля, че с бързата си реакция показахме, че не може да се допусне накърняване на общественото доверие. Трудно се обяснява една такава ...

Заради скандала си тръгна целият директорски борд на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), както и зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Утре (1 юли) Сметната палата влиза на проверка в центъра. Работата на върховния одитор там ще продължи до края на годината и ще обхване дейността на дружеството от 1 януари 2014 до 30 юни 2016 г. "Изпратих резултатите и от старата, и от новата проверка на Държавната финансова инспекция, така че проверката от Финансовата инспекция също започва. Ще се работи паралелно", обясни кметът. От първата проверка - на самата община, не се разбра нищо конкретно. Тя откри едва три нарушения в обществените поръчки на ЦГМ от януари 2015 до април 2016 г.

"Този одит мисля, че ще покаже малко по-различно състояние на дружеството от това, което показва назначената вътрешна проверка, за да е ясна истината и съответно да предприемем мерките за реформиране на тази система", коментира общинският съветник от БСП Калоян Паргов. Левите ще настояват проверката на Фандъкова да бъде огласена публично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София