Филип Станев: До последно ще търсим подкрепа от „Демократична България” и Мая Манолова

4180
Филип Станев: До последно ще търсим подкрепа от „Демократична България” и Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

“Вторият вариант на предложения от ИТН кабинет не е авариен. Така или иначе беше необходима известна редакция, защото знаете, че предишният кандидат за премиер няма да бъде такъв. Той си беше избрал част от бъдещия управленски екип". Това заяви Филип Станев, зам.-председател на „Има такъв народ”.

“Със сигурност този кабинет няма да претърпи нова редакция. В него има доказани специалисти. Сега очакваме партиите, с които се припознаваме да решат дали ще подкрепят правителството. Проведохме срещи с другите колеги, имаме сходства по политики на 90 процента и от тях зависи, какво ще се случи оттук нататък. Ние ще извървим цялата процедура по съставяне на правителство”, коментира Станев.

Петър Илиев - министър на правосъдието, неофициален премиер и вътрешен министър

За министър на вътрешните работи е предложен Петър Илиев - юрист, завършил магистратура в Софийския университет с пълно отличие. Специа...

По думите му разграждането на „модела ГЕРБ” или така нареченото „изчегъртване” може да се случи само ако се извършват конкретни практични дейности в изпълнителна и законодателна власт.

“Сега за нас е важно да спрем да си разменяме реплики през медиите и да работим. Не може да се работи само със слухове. След като съставът на кабинета вече е ясен, аз съм сигурен, че от днес ще се работи много по-позитивно с останалите партии”, добави той. по Нова Телевизия.

На въпрос дали „Има такъв народ” ще получи подкрепа за Момчил Иванов, за който общинският съветник от ДБ в София и бивш съдия Методи Лалов публикува негов пост във Фейсбук, Станев заяви следното:

„Този въпрос трябва да бъде зададен към нашите бъдещи партньори. Ще видим как ще гласуват в пленарна зала. Истината, е че Конституцията повелява кабинетът да се гласува анблок”. По думите му ИТН със сигурност ще иска подкрепа от „Демократична България. За нас е важно всички ние, които сме част от този действащ български парламент, да престанем да си разменяме реплики през медиите и социалните мрежи. Крайно време е да спрем да се фиксираме върху някакви изтървани в публичното пространство думи", допълни Филип Станев..

Тошко Йорданов разяснява политиката: Слави Трифонов не се бърка на министрите

Вчера не е имало консултации, имаше представяне на проектокабинет. Какво друго да си кажем – дойдоха партиите, представихме го, в...

„За нас е важно всички ние, които сме част от този действащ български парламент, да престанем да си разменяме реплики през медиите и социалните мрежи. Трябва да престанем да се фиксираме върху някакви изтървани в публичното пространство реплики. Крайно време е това да спре", допълни Филип Станев.

По повод обвиненията в плагиатство, отправяни към Петър Илиев, Станев заяви следното:

“Който има доказателства срещу Петър Илиев, че е плагиатствал да излезе с името си и да го заяви. Нашият колега е готов да съди всеки, който твърди неверни неща. Ние сме уверени в качествата и възможностите на Петър Илиев. Той е много качествен човек. С него работим от времето, когато подготвихме референдума. Помогна ни много и категорично заставаме зад този изключителен човек и експерт.

По думите му какво ще се случи с този кабинет ще реши не кой да е, а българският парламент. Зам.-председателят на ИТН бе категоричен, че няма да върнат празна папка на президента Румен Радев в петък. 

Относно това, че лидерите на "Демократчина България" не дойдоха лично на срещата, Станев заяви, че това е тяхно право. И допълни, че очаква днес диалогът да бъде по-спокоен.

Кой е Момчил Иванов - номиниран за правосъден министър от ИТН

Кандидатът за правосъден министър Момчил Иванов е адвокат от Велико Търново и координатор на структурата на “Има такъв ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика