Голяма част от републиканските пътища в страната са в лошо състояние

1672
Голяма част от републиканските пътища в страната са в лошо състояние
Снимка: БГНЕС

В Ямболска област от общо 636 километра републикански пътища почти 200 километра са в лошо състояние. С най-голяма нужда от ремонт са отсечките между селата Калчево, Победа и Челник, от Ямбол за селата Роза и Ботево, между селата Стефан Караджово и Кошудере в община Стралджа, където миналата есен е започнал ремонт.

Пътят от Елхово за село Пчела също плаче за ремонт, особено мостът в този участък. Наложителен е и ремонтът на източния обходен път на Ямбол.

Над 570 км пътища ще бъдат ремонтирани с пари от бюджета

Ежедневно се извършват текущи ремонтни дейности по републиканските пътища, за да се подобри състоянието на пътната мрежа. Това съобщиха...

В Габровска област проблемните пътни участъци са много. Всекидневно шофьорите се възмущават заради зейналите дупки по улиците в града. Ето какво мислят за пътищата в района жителите на Габрово: "Наистина сега ремонтират пътя Габрово - Севлиево, но не биваше още есента да го изтържат. В момента е ужасно. Започнаха да работят, но цяла зима и цяла есен карахме по дупки". "Поне да направят главните пътища. То е ясно, че няма да правят пътищата по селата".

В област Кюстендил с проблемен асфалт са два участъка от пътя за София - при планинското село Цървеняно. От години при всеки валеж там стават катастрофи с жертви и пострадали. С най-много дупки е пътят на изхода на Кюстендил в посока село Пиперков чифлик. Наложително е там да се направи ремонт още тази пролет.

Във Великотърновска област много дупки са се отворили по главния път за Русе, проблемни участъци има и по пътя София - Варна. Шофьори коментират, че състоянието на цялата републиканска пътна мрежа в общините Павликени и Стражица е критично. Там местните хора готвят протести през април. По данни на Областното пътно управление в лошо състояние е над 40 на сто от републиканската пътна мрежа в област Велико Търново. За ремонт са двата тунела по главния път Русе - Свиленград, които чакат държавно финансиране. От години съоръженията са без осветление и от тях падат парчета мазилка върху пътното платно. "По селата са най-разбитите пътища и по покрайнините на Велико Търново. Улица "Опълченска“, която води към Самоводене, е една от разбитите", казват шофьори от Велико Търново.

Пътната агенция постоянно кърпи дупките по доста износените настилки, които имаме след снеговалежи и при замръзвания. Това подчерта в интервю за БНР Дончо Атанасов от АПИ:

Борисов за АПИ: Слагате им светлоотразяващите жилетки

Днес (19 март) премиерът Бойко Борисов свика оперативно заседание на правителството, в което бяха обсъдени противодействието на битоват...

"С приоритет са автомагистралите, първи и втори клас пътища. През април започваме масирано да изкъртваме всички дупки, които са отворени, по републиканската пътна мрежа. Няма да забравим и третокласната пътна мрежа. Успоредно с това тази година ще ремонтираме около 600 километра третокласна пътна мрежа основно в Северна България".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com