Градският транспорт в София вече предлага на гражданите как да пътуват по-бързо и удобно

3164
Градският транспорт в София вече предлага на гражданите как да пътуват по-бързо и удобно
Снимка: БГНЕС

Всеки жител на София вече може да избере най-бързия маршрут и най-близкия до себе си обществен транспорт, за да стигне до желаната дестинация.

В обновения си сайт Центърът за градска мобилност разполага с нова секция, в която гражданите трябва да въведат къде се намират, къде искат да стигнат и кога планират да отпътуват. След това приложението ще им предложи с кое превозно средство от градския транспорт ще пристигнат най-бързо, както и кои са маршрутите с най-малко ходене и най-малко прекачвания.

Граждани: ЦГМ трябва да се закрие

ЦГМ трябва или да се закрие или да се реформира по румънски (европейски) модел като всички общински оператори (Метрополитен, Авто и Е...

Услугата "До къде ще пътувате" е достъпна и през мобилни телефони и е част от кампанията на центъра за градски транспорт да направи сайта си по-функционален за граждани. От пресцентъра на общинското дружество обясниха пред "Дневник", че в момента се работи по възможността информацията за промените в маршрутите да се публикува в отделен модул на сайта в разбираем вид, без да бъдат изписвани на номерата на заповедите и решенията за промените, както е в момента.

Съвсем скоро ще бъде достъпна и възможността за подаване на онлайн заявления за персонални карти за градски транспорт. В момента това е възможно за издаването на винетни стикери за паркиране на живеещите в районите на сините и зелените зони за паркиране в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София