Гърция обеща подкрепа за председателството ни

835
Гърция обеща подкрепа за председателството ни
Снимка: БГНЕС

Гърция ще бъде рамо до рамо с България по време на председателството на Съвета на ЕС и ще предостави всяка възможна подкрепа. Това заяви от трибуната на парламента председателят на Камарата на депутатите на Гърция Николаос Вуцис, който е на официално посещение в България.

„Гърция и България са създали динамични формати на регионално сътрудничество. Тези формати уважават работата на ЕС, утвърждават солидарността на общността и подкрепят общото прилагане на европейските правила”, посичи Вуцис.

По думите му България и Гърция трябва да работят за утвърждаването на сигурността в Югоизточна Европа чрез преодоляване на националистическия подход, който действа възпиращо за прогреса.

Николаос Вуцис е новият председател на парламента в Атина

Николаос Вуцис е новият председател на парламента в Атина. Той получи 181 гласа от 300 членния парламент, информира БНР. Кандидатурата...

„Трябва да работим съвместно и конструктивно по мигрантския и бежанския проблем, съгласно принципа на европейската солидарност, като същевременно уважаваме напълно правата на бежанците и мигрантите. Трябва да си сътрудничим тясно по общи европейски проекти за развитие в стратегически сектори като енергетиката”, отбеляза още Николаос Вуцис.

Той отбеляза, че благодарение на опита на България и Гърция като държави членки, те ще могат да поставят на масата на ЕС обсъждането на процеса на приемането на страните от Западните Балкани. „Ще предложим експертиза на нашите съседи”, допълни той.

„Както отбеляза вашият премиер Бойко Борисов, Българското председателство на Съвета на ЕС желае да действа като едно Балканско председателство. Тази идея бе топло приета от ръководителите на България, Сърбия, Румъния и Гърция, които наскоро се срещнаха във Варна”, подчерта Николаос Вуцис.

Николаос Вуцис благодари на българския си колега Димитър Главчев за отправената покана и доброто посрещане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика