Каракачанов: Няма притеснение изтребителната ни авиация да остане на земята

1581
Каракачанов: Няма притеснение изтребителната ни авиация да остане на земята
Снимка: БГНЕС

Няма притеснение изтребителната ни авиация да остане на земята. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Не ме притеснява, че ще прегледаме нещата отново. Народното събрание е в правото си, парламентарната комисия да излезе със свой доклад. Нека да видим този доклад и той да мине през комисията и парламента. От тук нататък ще решаваме какво да правим”, каза вицепремиерът.

Каракачанов: Радев няма право на мнение относно българската позиция на Срещата на върха на НАТО

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов смята, че президентът Румен Радев няма право на мнение относно българската п...

„Няма притеснение изтребителната ни авиация да остане на земята. Предприели сме мерки по отношение на изтребителите МИГ 29, които са едни добри изтребители и могат до 2029 г. - 2030 г. да си вършат прекрасно работата“, заяви още Каракачанов.

Красимир Каракачанов заяви, че има много въпроси, на които трябва да се отговори след като комисията свърши работа, като например дали ще се променят условията, ако процедурата се стартира наново да участват и други участници, а не само досегашните. „Другият вариант е, ако започнем преговорите отначало, да ги започнем със страните, които започнаха преговори по този въпрос - САЩ, Португалия, Италия и Швеция. Нека да видим какво ще реши НС. Дали да се стартира процедурата наново, от друга страна, е решение на МС и НС“, посочи вицепремиерът, цитиран от БГНЕС.

Той увери, че няма негативно мнение, за който и да е самолет. От друга страна заяви, че стартирането на нова процедура означава целият този път да се измине още веднъж. Това, обаче не притеснявало Каракачанов, защото не се бърза да се похарчат пари на данъкоплатеца.

„По принцип ме притесняват процесите и проблемите в авиацията, поради което съм предприел мерки за ремонтиране и създаване на възможност изтребителната ни авиация и самолетите МИГ 29, които имаме да бъдат в изправност да изпълняват задълженията си“, посочи Красимир Каракачанов.

Жители на кв. "Овча купел": Не знаем от кого да се страхуваме повече - от бежанците или от скинарите

"Не знаем от кого да се страхуваме повече дали от бежанците или от скинарите, които идват да се саморазправят с бежанците. Имаше прово...

Каракачанов уточни, че връщането на една оферта не означавало, че тя ще спечели. „Ако парламентарната комисия реши, че трябва да се преговаря с трите страни, това не значи, че някой от тях е спечелил. В момента трябва да възстановим способностите на сега съществуващите самолети МИГ 29, бомбардировъчната ни авиация. Има достатъчно самолети, които стоят на земята, а ние водим спорове колко нови милиарди да похарчим, за да купим половин ескадрила нови самолети“, заяви министърът на отбраната.

Той бе категоричен, че сме имали достатъчно възможности с по-малко средства да ремонтираме наличните ни самолети в изтребителната, бомбардировъчната ни авиация, които трябва да се ремонтират в нашите предприятия. От утре започват разговорите с руската страна, които идват официално в София, посочи Каракачанов.

Моето намерение е разговорите с РСК-МИГ да се водят без посредници. За руската страна не е проблем да няма посредници, изтъкна той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика