X
 
 

Корнелия Нинова: Подкрепяме исканията на медицинските работници

670 0
photo of Корнелия Нинова: Подкрепяме исканията на медицинските работници
Снимка: БГНЕС
Днес справедливо протестират медицинските сестри за възнагражденията си. Подкрепяме исканията им, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в парламента, предаде БГНЕС.

Бившият омбудсман заедно с тях изработиха промени в закона и внесоха Закона за съсловните организации на медицинските, акушерките, асоциираните медицински специалисти, зъботехниците и помощник фармацевтите, припомни Нинова.

Медицински специалисти от цялата страна излизат на протест

Днес в 15:00 часа пред Народното събрание медицинските специалисти (медицински сестри, рехабилитатори, фелдшери и др.) от цяла България...

По процедурата на Народното събрание този закон не може да бъде факт, ако някой от депутатите не го припознае. Днес, ние в ПГ на „БСП за България“ го разгледахме, приемаме го и го внасяме като група.

Смятаме че с този закон се слага равнопоставеност между различните съсловни организации, дава се възможност чрез свои представители те да участват в изготвянето на нормативни документи, в професионалната им квалификация, в развитието им, да отстояват правата на работещите в тези неправителствени и съсловни организации, заяви още Нинова и

Тя допълни, че заедно с това ще подготвят и внесат в бюджетната процедура аргументирано и обосновано увеличение на заплатите да бъде записано в закона за бюджета и на НЗОК и на големия бюджет искането за 2 минимални работни заплати.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители