Костов: Има втори сигнал за съдия Марковска

7928
Костов: Има втори сигнал за съдия Марковска

"Получих втора информация, неподписана, по отношение на съдия Венета Марковска. Този път само документи, с които се посочва, че отговорът на Марковска не се основава на фактите." Това каза пред журналисти лидерът на ДСБ Иван Костов, информира БГНЕС.

Според Костов, този втори сигнал е получен и от други депутати: „Някой спори с нея, през нас се опитва да ни вкара в този спор"

По отношение на първия сигнал срещу Марковска, Костов заяви, че той не е анонимен. „В сигнала е посочено име, този сигнал го имаше във вестниците. Този, който е внесъл сигнала, може би е трябвало да се позове на журналистическото разследване, но това е дребно основание, за да се пренебрегне сигналът. Този сигнал дойде до мен, и аз разбрах, че всички председатели на парламентарни групи са го получили, получила го е и Цецка Цачева, и председателят на правната комисия Искра Фидосова. Имали са време да го погледнат. Този човек може да се свърже и с медиите”, каза Костов.

Заупокойна за "сините"

Ясно като бял ден е защо точно Надежда Нейнски и Мартин Димитров направиха група за натиск "Единство", която да натиска СДС и ДСБ да се...

На въпрос защо никой не е поставил въпроса за сигнала преди изслушването на Марковска и преди избора й за конституционен съдия, Костов отговори, че от Синята коалиция са били ангажирани с кандидатурата за конституционен съдия на Екатерина Михайлова. „Затова не искахме да вземаме отношение по темата, тъй като ще излезе, че имаме някакъв собствен интерес”, допълни той.

„Това, че другите политически сили не взеха отношение по сигнала, се обяснява с това, че всички направиха коалиция, за да гласуват за нея. ГЕРБ, ДПС и БСП застанаха зад тази кандидатура. Има тройна коалиция. Винаги при законодателство, когато се правят сериозни промени, се минава близко до Конституцията и може да се влезе в спор с конституционни норми и тогава Конституционният съд, в зависимост от своята обща политическа нагласа решава в едната или в другата посока – или защитава социалния характер на Конституцията или позволява по-смели реформи”, посочи Костов.

 

Редактор: Евгения Гигова

Анастас Анастасов и Венета Марковска са новите попълнения в КС

Депутатите избраха зам.-председателя на НС Анастас Анастасов и Венета Марковска, зам.-председател на ВАС, за членове на Конституционния...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com