Мартин Димитров с призив за ваксиниране и исторически примери

1638
Мартин Димитров с призив за ваксиниране и исторически примери
Снимка: Личен архив във Фейсбук

"Снощи ми стана любопитно и се поразрових в историята на ваксинацията и ваксинирането.

Майката си трака. Ама майката си трака. От древните опити да се шмърка шарка или каквато там гадост се въдила, при които ти стриват и подготвят шарката, ти си я шмръкваш като на Слънчака и идеята е да преболедуваш леко и после цял живот да ти е много добре. Е, не става точно така, ефективността е, как да кажа, относително ниска", пише ПР експертът Мартин Димитров във Фейсбук.

"После идва инокулацията, после идва вариолацията. Вариолацията е пфайзер бионтека на времето си - дерат ти ръката, в надраното пъхат болест и после всички заедно стискате палци.

Д-р Баймакова: Изискването към хората преди ваксинацията е да са относително здрави

Над 3500 граждани са преминали имунизация във ВМА до момента. Прави впечатление, че най-възрастният човек е на 96 години, а най-младият...

Подобно на днешното време, през отминалите столетия всяка една иновация е поставяна под тежко съмнение. Абе, хората не са изгаряли от желание ни да се инокулират, ни да се вариолират. Изобщо, отношението на хората към ваксинацията преди 2-3 века е било такова, сякаш всички тия хора са имали интернет и са се информирали от бг мама.

И тогава властта е давала примери колко е хубаво да се ваксинираш - цели кралски дворове са се ваксинирали, а и схващането е било, че богатите мрат повече от бедните, защото са лигльовци. С ваксинирането те са показвали няколко неща: че не са съвсем лигльовци, че не им се мре, и че не им се дава властта.

А бащата на имунологията Едуард Дженър (който остава кръгъл сирак, ама то тогава много са оставали кръгли сираци, един вид си е било нормално) започва работа като помощник-хирург (предполагам това е човекът, който придържа червата) на 14-годишна възраст. После Дженър записва хирургия, учи две години, защото очевидно е нямало нужда от повече, и почва да отваря кореми (и не само кореми). Все пак, той от 14-тодишен е чиракувал за хирург, би трябвало да се оправя.

После той забелязал, че краварките по фермите боледували от кравешка шарка, което ставало като издоят кравата и не си измият ръцете (а те не са се изтрепвали да си мият ръцете). После обаче каките развивали имунитет срещу варицела.

Проф. Радка Аргирова: Ще продължат малките пикове на коронавируса

В малките населени места имаме по-малко ваксинирани, по-малко болни, на някои места дори изобщо няма болни. Но това не е причина да не ...

Дженър превърнал кравефермите във ваксинационни центрове, където сред крави, мръсотия и л***а те боцкат, караш лекинко и после си нумеро уно. Няма варицела, няма нищо - дето се вика, от кравефермата направо тръгваш по бардаци, та да си се заразиш със сифилис.

Това, което искам да кажа, е че на човечеството му е отнело векове усилия и милиони жертви, за да имаме възможността да бъдем пълни лигльовци. Ама аз искам пфайзер, ама чакай да изчакам, ама то леко ми прилоша, ама не смея, па една майка вика, че една друга майка-кърмачка повърнала, лиготии страшни.

Знаете, че не съм от най-големите почитатели на Баце. Това обаче няма нищо общо с ваксинирането. Ваксинирайте се, бре!"

Още: Журналист: Правителството се провали с ваксинационния си план

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com