Мащабен ремонт на "Топлофикация" променя движението на коли и градския транспорт в София

1519
Мащабен ремонт на "Топлофикация" променя движението на коли и градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС

Заради мащабна реконструкция на топлопровод, се налагат множество промени в движението на автомобили и на колите на градския транспорт в столицата, съобщиха от "Топлофикация - София".

По бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ се забранява влизането на пътни превозни средства както следва:

От 18.07.2020 г. до 29.07.2020 г. /включително/ по източното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка от ул. „Шипка“ до ул. „Оборище" в посока бул. „Мадрид“,

От 03.08.2020 г. до 10.08.2020 г. /включително/ по лявата пътна лента на западното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка от 60 м преди ул. „Герлово“ в посока Орлов мост;

От 11.08.2020 г. до 16.08.2020 г. /включително/ по западното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка от ул. „Оборище" до ул. „Шипка“ в посока Орлов мост.

От 04.30 часа на 18.07.2020 г. до 24.00 часа на 29.07.2020 г. се променят маршрутите на автобусни линии № 9, 72, 75 и 213 както следва:

Автобусна линия №9 само в посока автобаза Искър: от кръстовище бул. „Васил Левски“ - ул. „Шипка“ направо по бул. „Васил Левски“, площад „Паметник Левски“, надясно по бул. „Янко Сакъзов“, направо по бул. „Мадрид“, надясно по бул. „Ситняково“ и по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусна линия№ 72 само в посока хотел „Плиска“: от кръстовище бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - бул. „Цариградско шосе“ надясно по бул. „Цариградско шосе“, през пътния възел надясно по бул. „Михай Еминеску“, направо по бул. „Ситняково“ и от спирка с код 2070 „Ул. Оборище“ по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусна линия № 75 само в посока автостанция „Гео Милев“: от кръстовище бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - ул. „Ген. Гурко“ надясно по ул. „Ген. Гурко“, надясно по бул. „Васил Левски“, площад „Паметник Левски“, надясно по бул. „Янко Сакъзов“, и направо по бул. „Мадрид“ по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусна линия № 213 само в посока Централна гара: от кръстовище бул. „Цариградско шосе“ - бул. „Михай Еминеску“ надясно по маршрута на автобусна линия № 305 по бул. „Михай Еминеску“, бул. „Ситняково“, гара Подуене, наляво по бул. „Ген. Данаил Николаев“ и по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя.

Закриват се спирки:

- с код 1697 „СУ Св. Климент Охридски“ на ул. „Шипка“ за автобусна линия № 9;

- с код 0441 „Военна академия“ на ул. „Шипка“ за автобусна линия № 9;

- с код 1290 „Пл. Орлов мост“ за автобусни линии № 72, 75 и 213 на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“;

- с код 0440 „Военна академия“ за автобусни линии № 72, 75 и 213;

- с код 1725 „Театър София“ на ул. „Проф. Милко Бичев“ за автобусна линия № 213;

От 04.30 часа на 11.08.2020 г. до 24.00 часа на 16.08.2020 г. автобусите от линии № 9, 72, 75 и 213 ще се движат по следните маршрути:

Автобусна линия № 9 само в посока ул. „Ген. Гурко: от кръстовище бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - ул. „Оборище“ направо по ул. „Оборище“, наляво по бул. „Васил Левски“, наляво по бул. „Цар Освободител“ и надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусна линия № 72 само в посока ж.к. Западен парк: от кръстовище ул. „Оборище“ - бул. „Ситняково“ направо по бул. „Ситняково“, бул. „Михай Еминеску“, през пътния възел надясно по бул. „Цариградско шосе“ и наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусна линия № 75 само в посока площад „Орлов мост“: от кръстовище бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - бул. „Мадрид“ направо по бул. „Янко Сакъзов“, площад „Паметник Левски“, наляво по бул. „Васил Левски“, наляво по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до спирка с код 1289 „Пл. Орлов мост“ – крайна и начална. В обратна посока маршрутът не се променя.

Няколко квартала на София са без топла вода през целия ден

Софийските квартали "Западен парк", "Красна поляна" 1,2 3 част са без топла вода от 24 юни сутринта. На сайта на "Топлофикация" е отбел...

Автобусна линия № 213 само в посока ж.к. Младост 4: от Централна гара по маршрута до кръстовище бул. „Ген. Данаил Николаев“ - ул. „Силистра“, направо по бул. „Ген. Данаил Николаев“ по маршрута на автобусна линия № 305, гара Подуене, надясно по бул. „Ситняково“, бул. „Михай Еминеску“ и през пътния възел по бул. „Цариградско шосе“ по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя.

Закриват се спирки:

- с код 0442 „Военна академия“ на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ за автобусни линии № 9, 72, 75 и 213;

- с код 1724 „Театър София“ на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ за автобусни линии № 75 и 213;

- с код 1287 „Пл. Орлов мост“ на бул. „Цариградско шосе“ за автобусна линия № 213.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Община Самоков получи финансиране на проект за подмяна на водопроводната мрежа

Започна изкърпването на улиците в Самоков

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София