Мащабни ремонти по възлови булеварди в Пловдив

1554
Мащабни ремонти по възлови булеварди в Пловдив
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Заради прокарване на последните 30 метра от магистрален топлопровод от ЕВН Топлофикация в следващия месец ще бъде въведена временна организация на движението на кръстовището на булевардите „България“ и „Васил Априлов“. След приключване на дейностите на ЕВН кръстовището ще бъде асфалтирано изцяло.

Вече са затворени около 60 метра в южното платно на бул. "България“ като движението се осъществява двупосочно в северното платно на бул. "България“. Във втория етап ще бъде затворено и част от източното платно на бул. "Васил Априлов“ като движението ще се осъществява двупосочно в западното платно. 

Билетът за градския транспорт в Пловдив няма да поскъпва, уверява кметът на града

Цената на билета за градския транспорт в Пловдив ще запази цената си от 1 лев и няма да се вдига. Това обяви на пресконференция кметът ...

Проектът ще позволи връзка на новия топлопровод с новоизградената през последните години нова мрежа по целия булевард "Васил Априлов“ и присъединяването на редица нови клиенти, част от които ще сменят горивната си база и така ще допринесат за по-качествен въздух в града през зимата, съобщиха от дружеството и допълниха:

„Правим всичко възможно до края на годината да приключим с ремонтите по големите булеварди в града. Така догодина, когато Пловдив е Европейска столица на културата и очакваме много гости по центъра на града и засилен трафик, ще насочим ремонтите към вътрешнокварталните улици и периферията“, заяви днес кметът Иван Тотев.

В момента тече преасфалтиране на едното платно на „Асеновградско шосе“ и булевард „Цар Симеон“, след което строителните работи ще преминат към кръстовището на булевард „Менделеев“. Засега пътят Пловдив-Асеновград ще бъде пуснат за движене на биндер, а на пролет ще се положи и износващият слой.

Пеещите фонтани в Пловдив замлъкнаха

На прага на зимата източиха Пеещите фонтани в Пловдив. По традиция всяка есен през октомври атракцията се затваря и се зазимява. Очаква...

Утре, в късния следобед, ще бъде пуснат за движение булевард „6-ти септември“, като остава да се асфалтира само участъкът от моста на Адата до кръстовището с булевард „Източен“, както и самото кръгово. За целта не се предвижда спиране на движението, а въвеждане на временна организация.

По предварителни планове напролет булевард „Северен“ трябва да бъде готов и отворен за движение. Това е напълно нов булевард, какъвто не е строен от години и който ще поеме част от трафика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com