Местан: С добро ли дойдохте в Народното събрание, г-н Борисов?

8844
Местан: С добро ли дойдохте в Народното събрание, г-н Борисов?

Лидерът на ДПС се обърна към лидерът на ПП ГЕРБ с думите: „С добро ли дойдохте в Народното събрание, г-н Борисов? Бих искал да не сте само за точката за актуализацията на бюджета. Призивът за мъдрост означава да чуете и вашите думи за съгласието.”

Няма нищо отговорно и мъдро в добре организирания опит актуализираният бюджет да се представи като някаква опасност за българските граждани, категоричен бе той. От няколко дни захранвате българското общество със страхове. Колко дълг емитирахте за 3 години и нещо. 8 милиарда струва на гражданите вашето управление, за да ги плашите днес с 1 милиард дълг, допълни Местан.

"Стана ясно защо кабинетът „Орешарски" трябва да си отиде още утре - защото политическото време, с което би разполагал кабинетът „Орешарски", е проблем за хората от списъчния състав на онова тефтерче за конфликт на интереси, което разкрива начина, по който се управляваше страната през последните четири години - каза още Местан. - Зависимостта на кворума от партия „Атака" е безспорен факт. Казахме, че този кабинет е първият кабинет, зад който не стои ясно изразено парламентарно мнозинство. Това е първият български кабинет на политическото малцинство и това е риск, в някаква степен ограничава и поставя под съмнение легитимността на кабинета. Но и г-н Орешарски, и министрите бяха наясно с този дефицит и по-лесното, което можеха да направят, е да откажат съставянето на правителство. Г-н Орешарски и двете партии, които стоят зад кабинета, избрахме обаче по-трудното и по-правилното решение".

Според него политиката не търпи двойните стандарти. Лютви Местан се обърна към Бойко Борисов с думите: „Как в продължение на две години посрещахте с бурни, нестихващи ръкопляскания всяко изказване на г-н Волен Сидеров? Мога да ви поканя на прожекция, защото документалните кадри имат тази способност да запечатат тези кадри - с разтопени от кеф лица ръкопляскат и премиерът, и вицепремиерът, и всички министри, сред които можем да познаем и днешния държавен глава".

Борисов: За сблъсъците е виновен този, който е наредил заседание от 17.00 часа, най-вероятно Станишев

Във връзка със снощните сблъсъци лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че най-виновният е този, който вчера е направил заседание на ком...

"Не е късно президентът да възстанови своята медиаторска роля - обясни лидерът на ДПС. - Обръщаме се към държавния глава, независимо че побърза да снеме доверие, ние няма да му отговорим с това, че не му вярваме. Длъжни сме да се отнасяме с уважение към президентската институция. Той няма доверие в двете партии, които стоят зад кабинета. Но ние вярваме, че не е късно той да възстанови своята медиаторска роля, защото му е задължение по конституция.

Време е да се опитаме да спрем, както казва и президентът, и с реваншистките нагласи, и с непрекъснатото връщане на лентата назад. През февруари подадохте оставка. Февруари е месецът, след който оставаха само два-три месеца на края на мандата ви. Днес говорим не за месеци преди края на мандата на Пламен Орешарски, а дни от началото на мандата му. Трябва да чуем както гласа на протестите, така и гласа на подкрепящите правителството".

„От вчера протестите имат ново лице, два нови символа. Едното е пианото - събуденото гражданско общество. Има още един символ - павето. И нямаме право на генерализиране на оценки - да на пианото, но не на павето", каза още Местан.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com