Мъж с 19 присъди е сред задържаните за опита за грабеж в Студентски град

2199
Мъж с 19 присъди е сред задържаните за опита за грабеж в Студентски град

59-годишният Бончо Атанасов, осъждан 9 пъти ефективно, и 40-годишният Дончо Василев, осъждан общо 19 пъти, са двамата задържани за опита за грабеж от копирен център в Студентски град.

Това стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, която даде повече подробности по случая от тази нощ, предаде БГНЕС.

В Студентски град дискотеките са повече от общежитията. И?

Според статистика на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Студентски град дискотеките и баровете са повече от общежитията...

Предотвратеният опит за въоръжен грабеж според прокуратурата е много опасен. Около 01.30 часа в денонощен копирен център са влезли двама маскирани и въоръжени. По това време на работа е имало две служителки. Те са били заплашени от мъжете незабавно да отворят касата. Там имало две каси - едната с 500 лв., а другата с около 3500 лв. „Момичетата, които са били на място, поради сериозната заплаха са отворили касата с 500 лв., но в този момент преминаващ патрул на МВР вижда влезлите в копирния център маскирани лица и предприема незабавни действия по задържането на лицата“, каза говорителят на главния прокурор.

Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов каза, че практиката на полицията е такава, че когато такива лица си изтърпят наказанието, това незабавно предполага „тяхното оперативно обезпечаване с оглед наблюдение за това как ще се интегрират в обществото”. „Колегите са получили съответната оперативна информация за техните намерения“, посочи той. “Тъй като лицата са изключително опасни, а и начинът, по който са задържани със съответните оръжия, предполагат сериозна опасност, е ползвано и специализираното звено за намеса. Тъй като информацията не е била достатъчна къде точно и как ще извършат грабежа, те бяха в съответните дежурства и това предполага и бързата намеса“, каза директорът на СДВР. Двата са задържани на излизане, за да не се получи заложническа криза, ако ги атакуват вътре докато има пред тях служители на центъра.

Младен Маринов посочи, че е бил изготвен план, колегите и групите са били в дежурство. Тъй като знаехме за определен район и време на денонощието за извършване на престъпление, имаше бърза реакция . „Тези хора малко са престоявали в обществото, за тях това престъпление може би изглежда нещо нормално“, каза още той.

Двамата задържани вече са с обвинения, а от прокуратурата са категорични, че ще поискат от съда най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Официално - в Студентски град дискотеките са четири пъти повече от общежитията

Едно студентско общежитие - четири възможности за избор къде да отидеш да купонясваш през нощта. Това показва статистика на ГД "Пожарна...

Говорителят на главния прокурор съобщи и повече информация за две разследвания във връзка с изборите. Едното е на Районна прокуратура Пазарджик, която в момента разпитва повече от 30 лица за организиране на предлагане на облаги, които да се предоставят на лица, за да се мотивират да гласуват в полза на определена политическа сила. Досъдебното производство е срещу Ибрахим Юмер, ходжа на село Света Петка. Той се разследва във връзка с организирано от него пътуване на хора до Одрин с автобус.

Вторият случай е от Добрич, разследването се води от Районна прокуратура в града. Там, по сигнал на ДАНС, е бил спрян товарен автомобил, в който са били натоварени и до момента са установени 970 пакета с хранителни продукти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

"Съдебна реформа ли": Прокуратурата не иска да гледа сигнал от издирвания Петър Петров-Еврото

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com