На какви послания залагат партиите и коалициите в кампанията за изборите на 11 юли?

1956
На какви послания залагат партиите и коалициите в кампанията за изборите на 11 юли?
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ слага "Ред в хаоса". "Има такъв народ" заявява: "Време е за друго". "БСП за България" внася "Сигурност в промяната. С грижа за теб". ДПС отново дава "Рестарт на държавността", както на предишните избори през април. "Демократична България" залага на "Свобода, законност, модернизация". "Изправи се! Мутри вън!" са избрали своето послание за име на коалицията, а "Българските патриоти - ВМРО, "Воля" и НФСБ" поставят "България над всичко". Това са посланията, с които тръгват към предсрочните парламентарни избори на 11 юли партиите и коалициите, които според социолозите са с най-големи шансове да влязат в следващото Народно събрание.

На стари и нови лозунги залагат политическите формации в кампанията си в социалните мрежи за предсрочния вот. Общо 23 са партиите и коалициите в интегралната бюлетина за предстоящите избори. От партия "Възраждане" заявяват, че "България има нужда от Възраждане". "Републиканци за България" се обявяват "За Държава с правила". ПП "Гражданска платформа Българско лято" залага на "Справедливост за всеки" в битката за вота на избирателите. "За България - без компромис!" е мотото на кампанията на Коалиция "Национално обединение на десницата".

Ще има ли допълнителни машини за вота

До края на тази седмица трябва да стане ясно ще бъдат ли поръчани допълнителни машини за изборите и колко. Информацията се очаква да бъ...

Някои политически формации имат ясно различим слоган на кампанията, на други самото име е послание, като например коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", партия МИР - "Морал, инициативност, родолюбие", и партия "Пряка демокрация". "Партия на зелените" се обявява "За чиста природа! За качествен и достоен живот! За бъдещето на българските деца!".

Основните искания в предизборния клип на партия "Атака" са за закриване на американските бази у нас и излизане от НАТО. ПП "Български национален съюз "Нова демокрация" са озаглавили своя клип: "Ние сме съпротивата, ГЛАСУВАЙ!". Върху суверенитета на България без външни зависимости акцентират и от ПП "Свобода". "За независима България. Извън НАТО и ЕС!" се обявяват от ПП "България на труда и разума".

 

В предизборен клип от Коалиция "Движение заедно за промяна" отхвърлят прехода и партиите на статуквото, които са го извършили, а в листовка на интернет страницата си от ПП "Подем" се обявяват за нова България, в която доминира лявото. От "Глас народен" зоват за "Народно опълчение" и поясняват, че става въпрос за "опълчване" на порочното 30-годишно управление в страната. В предизборния си клип във Фейсбук от ПП "Бригада" дори заявяват, че "да вярваш на политици е престъпление".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика