Нагла телефонна измама по морето - с обаждане за преводач уж от МВР

5505
Нагла телефонна измама по морето - с обаждане за преводач уж от МВР

На територията на Община Несебър и в частност курортен комплекс Слънчев бряг, Равда и Свети влас, от няколко дни се наблюдават множество телефонни обаждания до преводачи, туроператорски фирми или туристически гидове, с които се настоява за извършване на преводачески услуги на задържани за едно денонощие в Районно управление – Несебър чуждестранни граждани. Това обаче е измама, предупреждават от МВР.

За по-голяма достоверност се използват истински имена на хора от ръководството на управлението в Несебър, като се настоява с цел по-добра комуникация на чуждестранния гражданин и близките му да бъдат закупени карти с предплатени мобилни услуги, които впоследствие да бъдат осребрени. Понякога има искания за превеждане на парични суми по определени сметки, които впоследствие при освобождаването на чуждестранния гражданин да бъдат възстановени.

Ветово - раят на телефонните измамници, за който МВР моли НАП за проверка

Наистина Ветово е център на телефонните измамници. Това призна държавно отговорно лице – полицай Александър Ласков от ОДМВР-Русе,...

ОДМВР – Бургас уточнява, че подобни обаждания не се осъществяват от нейни служители, тъй като за нуждите на полицейската дейност се използват специално наети към Районно управление – Несебър преводачи. Всякакви подобни обаждани да се считат за опити за телефонни измами и получилите ги да не предприемат настояваните действия!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com