Найденов: Подозираме Плевнелиев в толериране на протестите срещу правителството

5445
Найденов: Подозираме Плевнелиев в толериране на протестите срещу правителството

Президентът пропусна огромната възможност, свързана с провеждането на Консултативния съвет по национална сигурност. Очевидно тогава заседанието не беше добре подготвено. То не роди никакъв конкретен продукт, заяви Ангел Найденов, член на ИБ на БСП, цитиран от БГНЕС.

"Президентът имаше възможността да призове обществото към спокойствие, към повече търпение и към гарантиране на повече време за работа на правителството, за да бъде оценявано то според резултатите", добави Найденов.

"Атака": ГЕРБ галеше по главата Росен Плевнелиев

Ветото върху актуализацията на бюджета е чисто политическо и лично аз, по убеждение, ще гласувам срещу него, защото от икономическа гле...

"Друга възможност имаше тогава, когато бяха пиковите моменти в обществените протести. Продължавам да мисля, че протестите в момента са много далече от автентичните протести в началото преди 60 дни. Да се разграничи и съответно да обори всички твърдения и всякакви връзки, които се появяват за хора, близки до него или за хора, които са свързани с дейността на ключови фигури от неговия екип. Той можеше да направи това, но до този момент – не го направи и съответно дава основания да бъде подозиран в откровено казано толериране на обществените протести срещу правителството", обясни още Ангел Найденов. Той добави, че е неуместно в началото на правителството президентът да подхожда с недоверие към кабинета, и определи това като: "озадачаващо".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com