Найденов: Връщам старата система за пенсиониране на военните

13647
Найденов: Връщам старата система за пенсиониране на военните

Категоричното ми намерение е да премахнем допълнително въведеното условие за пенсиониране, каза министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от БНР.

То е един от елементите на системата за пенсиониране в българската армия. Това е допълнително въведено условие за допълнителна възраст, което беше въведено в края на 2012 година. Предвиждаше, освен изискуемите се години като на осигурителен стаж, да има и съответно навършени години за сержантите и за младши офицерския състав - 52 години и 54 години за старшия и за висшия състав. И съответно за друга категория труд- 42- 44 години. Това беше едно допълнително въведено условие, което събуди много напрежение, породи желание за напускане в хората, които придобиваха право на пенсия в края на 2012 година и близо 800 човека подадоха рапорти за освобождаване от БА, каза Найденов.

Найденов: Подозираме Плевнелиев в толериране на протестите срещу правителството

Президентът пропусна огромната възможност, свързана с провеждането на Консултативния съвет по национална сигурност. Очевидно тогава зас...

На въпрос дали ще има още съкращения министър Найденов каза: За съжаление ще има. Това, което ни очаква до края на 2014 година е съкращаване на личен състав от порядъка на 2300 човека. Това, което сме направили е да отменим част от планираните съкращения, обясни министърът.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com