Неутрализираха престъпна група за трафик на жени

3978
Неутрализираха престъпна група за трафик на жени

На територията на София и Бургас вчера антимафиотите проведоха спецоперация за установяване и задържане на членове на организирана престъпна група, занимавала се с трафик на жени за страни от ЕС и изпиране на пари. В акцията са участвали колегите им от Бургас, следователи и експерти от ТД НАП, тя е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура, предаде БГНЕС.

Задържани са лидерът на групата - Д.Б./48г./ и неговите сътрудници: столичаните М.Д./41г./- регистриран за неистински документ, С.Г./65г./- за самоуправство, А.Г./36г./- за сводничество, закана, притежание на наркотици, хулиганство, подкуп на длъжностно лице, Д.И./20г./ - с криминалистическа съдебна регистрация за телесна повреда по хулигански подбуди, И.С./32г./, М.С./53г./ и А.М./35г./, както и С.Л./37г./ от Велико Търново-известен на полицията за обсебване

В хода на разследването са проверени 10 адреса - девет в столицата и един в Бургас, обитавани от членовете на групата. Сред проверените са и три магазина, собственост на организатора на групата и неговата съпруга. Оттам антимафиотите иззели документи, вещи и предмети, множество мобилни телефони, СИМ карти, компютърни конфигурации, лаптопи, флаш памети. Открити са и тефтери с имена на момичета, множество банкови преводи и вносни бележки към търговски банки в страната за суми с обща стойност около 200 000 евро, нотариални актове за недвижими имоти в столицата, класьори „Мис Свят" и „Мис Вселена" от различни години, оптични дискове и множество снимки. Спецполицаите са открили пет законнопритежавани нарезни пушки и пет пълнителя - 1 от тях за пистолет. Намерили са 2018 патрона различен калибър, част от които несъхранявани по надлежния ред.

Установени са и шест техни жертви. На задържаните е наложена полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com