Нинова: ГЕРБ налива пари на Арабаджиев и Миньо Стайков

6582
Нинова: ГЕРБ налива пари на Арабаджиев и Миньо Стайков
Снимка: БГНЕС

Палатите още са си там и онези хора си живеят в тях. Така и сега - докато с едната ръка прибира ролсройсите, с другата ръка на същите хора им наливат милиони от нашите пари. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани във Велико Търново за „Визия за България“.

Лидерът на БСП попита - кое правителство е наляло пари в хотелите на Арабаджиев, на който сега му прибират ролсройсите, за да спят там всички европейски делегации и е наляло на Миньо Стайков стотици хиляди по време, пак на Европредседателството, за да снабдява с ракия за гостите от Европа.

БСП ще иска актуализиране на доходите в бюджета за 2019 г.

Ще настояваме в бюджет 2019 г. за актуализиране на доходите. Това заяви във Велико Търново лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е в гр...

"С кои очи сега ще погледнат тези европейски лидери и ще им кажат, че са спали, яли и пили от такива хора, които сега ги прибират за престъпления", попита Корнелия Нинова.

Тя обясни, че правителството дава открит урок за антиикономическа, антиевропейска политика и липса на държавност - Порожанов е отишъл при търговските вериги да ги помили да не покачват цената на хляба.

Лидерът на левицата подчерта, че в ръцете на управляващите са всички механизми за влияние на шоковото поскъпване на цените на хляба - намаляване на ДДС, сезиране на КЗК. По думите й комисията трябва да попита веригите - защо натискат българските производители да продават продукцията си под себестойност.

Тя допълни, че хлебопроизводители са обяснили, че ако един хляб струва 1 лев, 35 ст. се плаща на производителя, 45 ст. са за търговската верига и 20 ст. отиват като ДДС в бюджета. Нинова подчерта, че БСП е повдигала многократно темата с двойните стандарти при храните, предлагала е закон за търговските вериги, както и мерки за подпомагане на българското производство.

Елена Йончева: Борисов сменя министри в опит да отложи гнева на българина

Смяната на министри е опит да се отложи гневът на българина към цялата тази политика, каза в разложкото село Баня говорителят на БСП Ел...

„Малкият и средният бизнес е пропищял от извиването на ръце от страна на търговските вериги - да продава под себестойност, да плащат услуги, които не им се предоставят. Докъде докара Борисов България? Вместо да изправят държавата срещу този проблем и да се справят с него, те отиват да се молят на колене“, заяви Корнелия Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com