Няма данни за пострадали български граждани при наводнението в Южна Индия

1206
Няма данни за пострадали български граждани при наводнението в Южна Индия
Снимка: Gettyimages.com

Във връзка с тежкото наводнение в Южна Индия, при което загинаха 324 души, българското посолство в Делхи информира, че засега няма данни за пострадали български граждани вследствие на природното бедствие.

От мисията ни съобщават, че е получена молба за помощ от българска гражданка, чиято дъщеря е на лечение в най-пострадалия щат, като клиниката, в която е била настанена, е наводнена и пациентите са били настанени в хотел. По-късно със сънародничката ни е установена връзка, като е съобщила, че дъждовете са намалели и смята да остане и да довърши лечението си. По нейна информация в хотела са настанени още две българки, съобщиха от МВнР.

МВнР: Няма данни за пострадали българи при наводненията в Индия

Във връзка с тежкото наводнение в Южна Индия, при което загинаха 324 души, българското посолство в Делхи информира, че засега няма данн...

Българското посолство в Делхи информира, че летището в гр. Кочи е затворено до 26 август, а влакове за дълги разстояния са отклонени. Спасителните операции се извършват непрекъснато от силите за сигурност и стотици хора са пренасочени към безопасни места. Телефон +0120 4807310 е обявен за 24-часова гореща линия за връзка с Индийските спасителни служби в района на наводнението.

Препоръчва се на българските граждани, пребиваващи и пътуващи за Индия, да бъдат предпазливи и да се осведомят подробно за актуалната обстановка в района, за който планират да пътуват. До преодоляването на последствията от наводненията и възстановяването на транспортните връзки мисията ни препоръчва да не се пътува за Южна Индия и особено за щата Карала. Добре е гражданите да следят местните медии, да се свържат с туристическата компания, хотел или къща за гости и да следват съветите на местните власти. Също така, при възможност, да поддържат контакт със семейството и близките си.

При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115551; + 91 9910999498.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg

Отменено е частичното бедствено положение за община Девин

Отменено е частичното бедствено положение за Община Девин, но е затворен главният път Девин – Кричим заради неотложни възстановит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Ердоган впряга усилия да увеличи натиска върху Израел

Ердоган отива в САЩ на 9 май

Още година търговски санкции на Япония срещу Русия

Израел удари сирийския град Алепо, десетки са убити

Ердоган: Има "световен съюз" срещу Турция

Властите в Газа с нови данни за броя на жертвите в Ивицата

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com