НС прие на първо четене допълнителни плащания от НЗОК

5706
НС прие на първо четене допълнителни плащания от НЗОК

НЗОК ще финансира и допълнителните дейности в здравната система през 2013 година, които не влизат в Националния рамков договор. Това предвиждат промените в Закона за здравно осигуряване, които бяха гласувани днес на първо четене в Народното събрание.

Промените се наложиха, поради отказа на БЛС да подпише Националния рамков договор (НРД). Ще има пари от НЗОК за асистирана репродукция, за интензивни грижи, за изследванията на пациенти с онкологични заболявания, изследвания и амбулаторни прегледи на хората с кожни заболявания и с психични заболявания.

Готвят спешни промени в Закона за здравното осигуряване

Управляващите готвят спешни промени в Закона за здравното осигуряване, за да позволят финансиране на фонд "Ин витро" и имунизации от На...

Не бяха приети предложени от Коалиция за България и Синята коалиция за промени, предаде Агенция "Фокус".

„Заради народа трябва да бъде гарантирана медицинската помощ за 2013 г. за новите дейности, които бяха определени да бъдат плащани през следващата година. Именно, за да се гарантират тези дейности, колегите от ГЕРБ са внесли този законопроект”, каза по време на дебатите здравният министър Десислава Атанасова.

В отговор на министъра депутатът от ДПС Хасан Адемов заяви: „Сигурно е трудно да се направи разлика между анестезиология и интензивни грижи. Трябва да правите разлика между това кое е обществено здраве, как се финансира. Никой от БЛС не е казал нещо против допълнителните дейности”.

Редактор: Ивайло Петров

НЗОК да плаща нови дейности въпреки неподписания НРД?

От ГЕРБ предлагат Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да плаща за новите дейности, въпреки че Националният рамков договор (НРД...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com