От Нова република се оплакаха, че БНТ ги плаши с нотариална покана

34166
От Нова република се оплакаха, че БНТ ги плаши с нотариална покана
Снимка: Нова република

Генералният директор на Българската национална телевизия (БНТ) Вяра Анкова изпрати нотариална покана до Нова Република, с която иска спиране на излъчването на #НоваПанорама, както и сваляне на предишните издания на формата.

БНТ твърди, че е „притежател на изключителните права върху интелектуалната и индустриална собственост, свързани с продуцираното и излъчвано в ефира му предаване „Панорама“. Претенцията на БНТ е, че в първите две издания на #НоваПанорама е използван фрагмент от първата шапка на предаването „Панорама“ и още, че знакът #НоваПанорама е „сходен в изключително висока степен на притежаваните от БНТ права и регистрирани марки“.

Нова Република: Герджиков да каже до петък кой държи складовете за горива

Членовете на политическия съвет на Нова Рерублика Петър Славов и Мартин Димитров спечелиха делото срещу отказа на Министерството на фин...

Нотариалната покана не съдържа доказателства за притежанието на марките и Нова Република ще продължи да излъчва #НоваПанорама до получаването им, уведомиха от Нова република.

#НоваПанорама е отговор на медийното затъмнение, според партията на Радан Кънев, което "политическият картел" наложил над Нова Република. Първото издание бе излъчено в петъка, когато на Кънев беше отказано участие в „Панорама“ с аргумента, че е представител на извънпарламентарна политическа сила. В същото време представители на коалиции в същата юридическа ситуация получиха покани като парламентарно представени. БНТ се позова на становище от ЦИК, което Нова Република обжалва във Върховния административен съд.

Първото издание на #НоваПанорама бе гледано от над половин милион българи само за няколко дни, казват от "Нова република".

БНТ твърди, че целта на #НоваПанорама е „извличане на лична изгода при направени минимални разходи“ и още, че това ще доведе до „финансови загуби за притежателя на изключителните права“. #НоваПанорама не е търговски формат, в него не се излъчват реклами и по никакъв начин не може да увреди финансовия интерес на БНТ, смятат от "Нова република".

Радан Кънев пред Actualno.com: Мафията ни отне истинската демокрация. Демокрацията и законът са оръжията на гражданите*

Изборите за нов парламент наближават, с което наближава и времето да изберем кой да влезе в 44-тото Народно събрание. Радан Кънев е лид...

БНТ настоява Нова Република:

„да свали видео клипа и всички негови вариации от всички интернет сайтове и платформи, където е бил публикуван до настоящия момент и да прекратите излъчването му по телекомуникационен път, считано от деня на получаване на настоящата покана;

да премахне всички означения #НоваПанорама от интернет сайтовете, платформите и мобилните приложения, където видеото е публикувано до момента

да не провежда и излъчва за в бъдеще събитие под шапката на притежавания от БНТ знак ПАНОРАМА или сходни и производни на него знаци, включително и #НоваПанорама“.

От Нова република заявиха от своя страна: "Нова Република не би могла по никакъв начин да попречи на стотиците хиляди зрители на #НоваПанорама да разпространяват запис или откъси от предаването, нито да забрани медиите да информират за него. Очаквайте #НоваПанорама тази вечер от 20:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика