Отстраниха аварията, токът в Пирогов спирал поне 5 пъти

11347
Отстраниха аварията, токът в Пирогов спирал поне 5 пъти

Отстранена е аварията в съоръжение „Орион” 110 киловолта, намиращо се в „Захарна фабрика”. Това съобщи Мария Дойчинова от пресцентъра на ЧЕЗ, цитирана от Агенция „Фокус”.

В 12:58 часа е възстановено нормалното функциониране на двете подстанции „Средец” и „Боримечката” и 50% от подстанция „Витоша”.

Трима души са в болница след аварията в „Захарен комбинат Пловдив”

Трима души са закарани в болница с оплаквания и поражения по дихателните пътища вследствие от аварията в „Захарен комбинат Плов...

В 14:20 часа са възстановени и останалите 50% от подстанцията, и сега всичко функционира нормално. Няма райони, които да са без ток. В момента се изясняват причините за изключването на тока, както и точното местонахождение.

Възстановено е движението на трамваите и тролеите в столицата. Заради аварията и прекъснато електрозахранването бе спряно движението на трамваите и тролеите по бул. „Патриарх Евтимий”, бул.”Христо Ботев”, бул.”Прага”, в района на Петте кьошета, бул. „Македония”, бул.”Сливница”.

Междувременно стана ясно, че токът в „Пирогов" е спирал пет пъти днес, а генератор в мола на столичния бул. „Александър Стамболийски" е изпушил вследствие на тежката авария в електрозахранването на София. От полицията обясниха пред БНТ, че няма пожар в търговския център, но част от сградата е задимена в резултат на повредата.

Бесен съм, пет пъти спираха тока, а ние сме в операционната. "Пирогов" работи на агрегати, но положението е наистина абсурдно. По коридорите тъмно, хората притеснени. Как е възможно това, коментира пред Нова телевизия д-р Стоян Сопотенски от спешната столична болница.

Авария остави без ток и блокира центъра на София

Тежка авария в съоръжение "Орион" в квартал "Захарна фабрика" е причинила спирането на електрозахранването в част от центъра на стол...

Хирургът е шеф на спешното приемно и консултативно отделение. Той коментира още, че 56-годишната жена, която скочи тази сутрин пред мотриса в столичното метро, е в много тежко състояние, с опасност за живота.

"Оперират я в момента, но състоянието й е критично. После тя ще бъде преместена в реанимация", поясни д-р Сопотенски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com