Панов: Каките спряха да си говорят, но батковците започнаха да се срещат

1579
Панов: Каките спряха да си говорят, но батковците започнаха да се срещат
Снимка: БГНЕС

Каките спряха да си говорят, но за сметка на това батковците и братковците започнаха да се срещат. Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов по казуса "Цацаров - Дончев - Гергов".

Панов е сред шестимата членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), които вчера поискаха пленумът на съвета да направи проверка на случая този четвъртък.

Десетки поискаха оставката на Цацаров и край на беззаконието

Тази вечер в София се проведе протест пред Съдебната палата срещу беззаконието. Мотото на протестиращите бе: "Беззаконието трябва да п...

Преди заседанието на съдийската колегия днес председателят на ВКС обясни пред журналисти мотивите си да се подпише под искането, съобщи сайтът defacto.bg. "Има няколко безспорни факта. Първият е, че има среща между двама бизнесмени и главния прокурор. Вторият – инициативата е на единия бизнесмен в неговия офис. Трети факт – случва се в момент, когато се провеждат избори – седмица преди края на кампанията, а единият бизнесмен инициатор е член на изпълнително бюро на политическа партия.

Спорните обстоятелства и факти са кой какво е говорил, за какво са си приказвали, кой как е възприел думите на единия, втория, третия.

Тази тема трябва да бъде анализирана и коментирана във ВСС, за това съм подписал искането.

Единствената навременна и адекватна реакция дотук е на госпожа Корнелия Нинова, която поиска оставка (на Георги Гергов като член на изпълнителното бюро на БСП – бел.ред.) и тя вече е факт. Но оставката е политически акт, трябва да има действие и от ВСС, мълчанието на агнетата не трябва да се случва".

Шестима членове на ВСС искат проверка по случая "Цацаров - Дончев"

Шестима членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) внесоха днес предложение на заседанието на пленума в четвъртък да се включи допълнителна ...

Лозан Панов отказа да прогнозира какво ще направи пленумът на съдебния съвет. Според него обаче е належащо главният прокурор Сотир Цацаров да бъде изслушан и да каже гледната си точка за това какво точно се е случило и кой кого за какво е натискал.

В тази връзка той напомни как единадесет членове на съдебния съвет, сред които и Цацаров, искаха обяснения от Калин Калпакчиев не за факти, а за снимки с магистрати, бивш правосъден министър и представител на европейската комисия в България. "Да видим каква ще е реакцията сега", допълни Панов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com