Пари на ръка вместо отпуски

7385
Пари на ръка вместо отпуски

Пари на ръка вместо отпуски  ще раздават шефове на фирми. Причината е, че до 31 декември 2012 г. работещите у нас могат да използват натрупаните през 2010-а почивни дни. Ако не бъдат изразходвани до края на годината, дните ще бъдат загубени от работещите.

"В офиса си имам 25 служители, те работят на смени и едва успяват да изпълнят поръчките на клиентите. Сега обаче 12 от тях искат да почиват по 6-8 дни, защото толкова от отпуската си не са използвали. Ако им разпиша молбите обаче, оставам без хора. Затова със съдружниците ми решихме, че ще им предложим по 100 лева, ако останат на работа" и се отказват от отпуските си, обясни за "Стандарт" управител на фирма "К&Н" Иван Добринов. Той коментира още, че всичките 12 души са приели парите вместо почивни дни.

В няколко ведомства също има проблем с многото натрупани отпуски. Заради намаления състав обаче не е ясно колко от хората ще могат да използват останалите им почивни дни. "От една страна, държавните служители искат да почиват, от друга, обаче са притеснени дали, ако използват дните си, това няма да им коства работата, тъй като всеки пази мястото си", коментираха синдикати. Те поискаха инспекцията по труда да провери дали служители не са притискани с уволнение, ако използват всичките си останалите отпуски.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com