Парламентарната комисия одобри Дечо Дечев за шеф на НЗОК

1629
Парламентарната комисия одобри Дечо Дечев за шеф на НЗОК
Снимка: БГНЕС

Парламентарната здравна комисия одобри единодушно кандидатурата на Дечо Дечев за управител на Здравната каса. По време на изслушването той заяви, че една от най-важните промени, които ще предприеме, е реформа в лекарствената:

"В резултат на ежегодно повишаващия се ръст на разходите, главно за тъй наречените "иновативни лекарства" се достигна до процентно отношение между тях и разходите за болнична помощ, непознати за никоя цивилизована държава. Предлагам на базата на международни признати критерии и ръководства за лечение да се остойностява лечението с най-висока ефикасност, която да стане референтна за дадената диагноза".

Управляващите номинират д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК

Д-р Дечо Дечев е номинацията за управител на НЗОК на парламентарните групи на ГЕРБ и Обединените патриоти. Предложението е публикувано...

Д-р Дечев предлага и обединяване на Комисията за лечение в чужбина и Фонда за лечение на деца с Касата заради непрескъснатите проблеми за пациените, свързани с лечението в чужбина:

"В момента, колкото и да е парадоксално, близо 80 процента от разходите не отиват при екипа, извършил лечението. Тези суми се изразходват главно за логистика, придружители, печалба за болниците, в които се извършва лечението, и различни посредници лобисти. Тогава, когато има недостиг на капацитет за решаване на даден казус, същият да се реши на територията на България, като бъдат поканени съответни професионалисти от чужбина".

До три месеца д-р Дечев се ангажира да предложи мерки по тези точки.

По време на изслушването той подчерта, че най-важните промени, които ще предприеме, са реформа в лекарствената политика и обединяване на Комисията за лечение в чужбина и Фонда за лечение на деца със Здравната каса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване