"Патриот" защитава строителите, те искат първо доказателства, после хвърляне на вина

1335
"Патриот" защитава строителите, те искат първо доказателства, после хвърляне на вина
Снимка: ВМРО

Тези, които правят организирана кампания срещу българските строители, очевидно работят за чуждите. Политици, които са отговорни към различни стопански отрасли в страната, не трябва да си го позволяват. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов, коментирайки сагата с четиримата депутати на БСП (Елена Йончева, Георги Свиленски, Крум Зарков и Христо Проданов), които искат независима чужда проверка на магистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“ и „Марица“, както и на първокласния път Видин – Кулата и околовръстното на София, предаде БГНЕС.

В парламента депутати от групата на "патриотите" проведоха среща с представители на Камарата на строителите в България, на която са били обсъждани "фалшивите новини и възможността за въвеждане на санкция при незаконно уронване на стопанския имидж". По време на разговорите са обсъждани още възможността професионалното образование да подготвя кадри за строителството, както и въвеждането на инструмент, чрез който Камарата да се саморегулира. „Тези строители, които имат нарушения и неизпълняват качествено поръчки, в тяхното CV това да се показва и да тежи при тяхната оценка, когато партнират с община и държава“, посочи Веселинов.

Невъзмутим шефът на АПИ заяви, че документът за проблемите на пътя край Своге не е сензация

"Това не е сензация, това е протокол в следствие предписание от пътна полиция, в което е участвал и представител на АПИ. Този протокол...

От своя страна председател на УС на Камарата на строителите в България ннж. Илиян Терзиев поясни, че това е една от поредицата срещи, които от организацията провеждат с парламентарните групи. „Поставихме нашите проблеми. Говорихме по много от нещата, които ни вълнуват по отношение на законността, фалшивите новини, промените в Закона за обществените поръчки и Закона за устройство на територията, както и по отношение на привличането на работна ръка“, уточни той.

Терзиев коментира и внесеното от БСП в Агенция „Пътна инфраструктура“ искане за независима техническа експертиза на автомагистралите, но този път с подписите не на 4, а на всички депутати от парламентарната група на червените, които са общо 79.

„Ние не сме против проверките, каквито и да са те. Разбира се, проверки има. Те са били по време на строителството и сега. Въпросът е следният – бихме желали да не се шуми, докато не се докаже каквато и да е била вина. Това е нашето желание и никога не сме поставяли въпроса, че не желаем проверки“, подчерта инж. Терзиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com