Перник оправда реномето си, биха шефа на „Охранителна полиция“

30425
Перник оправда реномето си, биха шефа на „Охранителна полиция“
Полицейски шеф отнесе народния гняв срещу високите сметки на ток. Ултрасите превърнаха протестния митинг в безконтролен вандализъм.

Началникът на "Охранителна полиция" в Перник  Богомил Точев бе ступан по време на въстанието срещу ЧЕЗ в града, съобщи „Стандарт нюз“. Униформеният се хвърли към един от агитката на "Миньор" сред тълпата, за да го обезоръжи, но попадна в капан и отгоре му се стовариха крошета и ритници. Ченгето едва се измъкна от навалицата. "Не бийте полицаите! И те са потърпевши абонати като нас", призоваха организаторите.

Ултрасите превърнаха протестния митинг в безконтролен вандализъм. Те изпочупиха с камъни прозорците на офиса на ЧЕЗ и омазаха сградата с яйца и лютеница. Още с пристигането на около 5-хилядната тълпа, момчета от футболната агитка се хвърлиха върху оградата на административната постройка, блъскайки я, за да влязат в двора. Служителите обаче бяха подготвени и ден преди това евакуираха джиповете на Енергото, за да не бъдат изпотрошени. Останали бяха тежките камиони, но и те бяха паркирани в клетки, далече от улицата. В двора пазеха около 10-тина гардове на чешкото дружество. Вандалите са установени, още в понеделник ще бъдат привикани в полицията, обявиха от областната дирекция на МВР.

Протестиращите са пред президентството

Протестиращите се преместиха пред президентството в София, където продължиха гражданското си неподчинение, предаде БГНЕС. До нови сблъ...

Нито лев в касите на ЧЕЗ, решиха въстаниците. Горейки фактури за ток, тълпата обяви, че няма да плати януарските си сметки. Имам 63 лева за ток за празна гарсониера, оплака се Елисавета Сарафска. Тя размахваше фактурата за януари, начислена на жилището, където семейството се отбива за около час само в събота и пали само лампата, за да види дали нещо не е откраднато.

За да не станат ексцесии, организаторите убедиха хората да се върнат на площад "Кракра" в центъра на града.

На снимката: къдърът е от протеста в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com