Петкова: Извършва се извънпланов ремонт на "Цанков камък"

1723
Петкова: Извършва се извънпланов ремонт на "Цанков камък"
Снимка: БГНЕС

Искам ясно да заявя още веднъж – в момента се извършва извънпланов ремонт на геомембраната на яз. "Цанков камък", който е за сметка на НЕК. Стойността на този ремонт е 80 000 лева.

Това каза в Ямбол пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която, заедно с премиера Бойко Борисов, инспектира изграждането на газопроводната отсечка Лозенец – Недялско, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Планово се ремонтира коритото на река Гашня, припомни още Петкова. Тя изрази надежда ремонтните дейности да приключат бързо и призова опозицията от БСП да не спекулира повече с тази информация.

Областният управител на Смолян: Строителството на "Цанков камък" не е съблюдавано стриктно

Строителният процес на язовир „Цанков камък“ не е съблюдаван стриктно, след като има пропускания на водни количества, а нео...

Преди дни ГЕРБ внесе в прокуратурата сигнал за нарушения при изграждането на яз. "Цанков камък". По данни от проверки на АДФИ, около 200 млн. лв. са изразходвани, без да бъдат обявявани обществени поръчки за това. Стойността на цялото съоръжение е 1 млрд.лв.

Диверсификацията е изключително важен наш приоритет и виждате, че със всички сили и средства го изпълняваме, заяви още Петкова.

„Ако някои правиха първи заварки на тръби, които не знам дали са били такива, може би а били някакви бутафорни, ние работим само с реални действия, реални тръби и диверсификация. Това, което се случва тук е в изпълнение на един от основните ни приоритети, залегнали в управленската ни програма, свързан със сигурността на доставките и с възможността за диверсификация“, обясни Петкова и допълни, че диверсификацията ще ни даде възможност да имаме природен газ от различни източници, съответно цената, която ще постигнем да бъде конкурентоспособна, което от своя страна ще даде възможност и на българската икономика за същото.

„Това е една от основните суровини за българската индустрия и българските битови потребители. Диверсификацията е изключително важен наш приоритет и виждате, че с всички сили и средства го изпълняваме, работим целенасочено, надграждаме на това, което успяхме да постигнем при управлението на предишния кабинет „Борисов“. Това, което сега се случва пред очите на всички е видимо и никой не може да го оспори“, каза още Теменужка Петкова.

ДПС: Доган не е и никога не е бил консултант на "Цанков камък"

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е и никога не е бил консултант на проекта "Цанков камък", твърдят в позиция до медиите от...

15,7- 16 млрд. куб. м. газ ще могат да идват и от Турция и за Турция, заяви от своя страна премиерът Борисов, цитиран от Фокус. „Доволен съм от това, че догодина по това време вече ще имаме газовият хъб в двете посоки“, заяви той.

„На много хора не им се вярваше, но интерконекторите в България се строят“, коментира премиерът и посочи, че по газопровода с Турция се работи с пълен обем. „Сменихме компресорите с най-добрите американски, така че има разлика между заварката по „Южен поток“, която си спомняте и това, което се строи в момента“, обясни Бойко Борисов.

„Със Сърбия подписахме за 10 млрд. куб. м., така че започваме интерконектора и от другата страна. Ако е казал Господ, по същия начин и с Гърция в края на годината да се изтъргува поръчката и да започне същинско строителство“, поясни премиерът и уточни, че правителството работи активно по това 15,4 млрд. куб. м. руски газ да идва директно в газовия хъб.

„Руският газ може да дойде по тръбата, която правим в момента, ако не договорим между ЕК и „Газпром“ директна тръба в газовия хъб. Подготвяме се и за двата варианта“, обясни премиерът и уточни, че е оптимист за срещата на високо равнище, която ще се състои много скоро. „С прозрачност, ясно изразени намерения и мотивирано сме стигнали до това, което се вижда тук днес“, каза още Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев единствен от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика