Пламен Георгиев обяви предложенията си за членове на новата антикорупционна комисия

1449
Пламен Георгиев обяви предложенията си за членове на новата антикорупционна комисия
Снимка: БГНЕС

Председателят на новата антикорупционна комисия Пламен Георгиев обяви в парламента предложенията си за заместник-председател и трима членове.

 Това става ден след като депутатите приеха процедурните правила за попълване състава на комисията. Преди да бъдат гласувани в пленарната зала, четиримата трябва да минат през поредица от проверки.

Пламен Георгиев отрече да е разследвал разговор между премиера и Ваньо Танов

Никога по никакъв повод не съм разследвал разговор между премиера и вече покойния шеф на митниците Ваньо Танов. Това каза председателят...

Aнтoн Cлaвчeв е предложен за заместник - председател. В момента той директор на нa диpeĸция „Πpoтивoдeйcтвиe нa ĸopyпциятa“ нa мегакорупционния орган, заради вливането на специализираната дирекция "Антикорупция" на ДАНС в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Юрист с 22 гoдини cтaж в cтpyĸтypитe нa MBP и ДAHC. Напоследък имаше поредица от публични изяви по операция на Специализираната прокуратура.

Предложенията на Пламен Георгиев за членове на Комисията са: Aнтoaнeтa Цoнĸoвa - юрист, заемала различни експертни длъжности в Комисията, Силвия Къдрева, която е с философско образование и дългогодишен стаж в Сметната палата и Πлaмeн Йoцoв, който e мaгиcтъp пo изчиcлитeлнa тexниĸa oт Bиcшeтo вoeннo yчилищe в Шyмeн, с 20 гoдини cтaж в MBP и ДAHC по линия на бopбaтa c opгaнизиpaнaтa пpecтъпнocт.

След като преодолеят проверките за допустимост, четиримата ще бъдат изслушани пyбличнo - пъpвo в pecopнaтa aнтиĸopyпциoннa ĸoмиcия, а пocлe и в плeнapнa зaлa. За избор им стига и обикновено мнозинство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com