Плевнелиев остави церемонията за "Дунав мост 2" заради избора на Пеевски

13957
Плевнелиев остави церемонията за "Дунав мост 2" заради избора на Пеевски

След днешното решение на Народното събрание, на което депутатът от ДПС Делян Пеевски бе избран за председател на Държавната агенция „Национална сигурност“, президентът Росен Плевнелиев отмени участието си в церемонията по откриването на Дунав мост 2. Това съобщиха от Президентството.

Плевнелиев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) с единствена тема реформата в сектор „Сигурност“. Заседанието на КСНС ще се проведе на 20 юни, това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Цецка Цачева: Решението беше изненада, нямам информация

Кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС беше изненада. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Цецка Цач...

Само преди два дни Росен Плевнелиев обяви, че няма да спъва промените в Закона за ДАНС, одобрен вече от депутатите, които предвиждат вливането на ГДБОП в родното ФБР, и ще издаде указ за обнародването им.

Президентът обаче изрази съмнения за противоконституционност по отношение на един от текстовете, регулиращи конституционните му правомощия в областта на националната сигурност.

Държавният глава още тогава обяви, че ще извърши консултации с парламентарно представените политически сили за свикване на Консултативния съвет по национална сигурност.

Според приетите изменения председателят на ДАНС се избира от Народното събрание по предложение на министър-председателя. Досега той се назначаваше с указ на президента по предложение на Министерския съвет.

Представители на протестиращите напуснаха срещата с премиера заради избора на Пеевски

Представители на протестиращите напуснаха срещата с премиера Пламен Орешарски заради избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com