Пореден протест в защита на Десислава Иванчева

3028
Пореден протест в защита на Десислава Иванчева
Снимка: Ивайло Анев/Actualno.com

Изразяващите недоволството си се организират в социалните мрежи и настояват, че Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова са арестувани неправомерно.

"За всички критично мислещи хора е видно, че става въпрос за набеждаване, организирано от престъпна група срещу г-жа Иванчева и г-жа Петрова. Искаме правосъдният министър Цецка Цачева да организира специална среща, на която публично да се обсъдят всички т. нар. доказателства, както и всички факти, известни досега. А те водят именно до извода, че това е престъпление по набеждаване за искане и взимане на подкуп", коментира бившият пиар на „Младост“ Петър Кърджилов. Според него дори прокуратурата е нямала разрешение от съдия за маркирането на парите от подкупа, които бяха открити в автомобила ѝ.

Четири поредни понеделника протести в защита на Иванчева и Петрова

От днес, 13 август, в продължение на четири поредни понеделника пред Министерския съвет ще има протести в защита на арестуваната за кор...

Като аргумент в подкрепа на тезата си той посочи и решението на съда за допускането на резервни защитници на Иванчева.

"Никъде го няма в правния мир. При положение, че имаш своите защитници в залата, да ти натрапват и някакви резервни, за да унизяват твоите и самия теб", коментира още Кърджилов.

Той определи съдебния процес срещу Иванчева като "политическа акция на строителната мафия" и допълни: "Тя влезе в ареста и веднага започнаха няколко строежа в „Младост“, като гъби никнат и хората протестират срещу това."

Сред транспарантите на протестиращите се четат надписи като „Разследване на престъпната група, която сготви Иванчева и Петрова“, както и „Ние сме Деси и Биляна“. Сред тях бе и майката на Десислава Иванчева – Любка, която носеше плакат с надпис „Дъщеря ми е невинна! Тя е жертва на строителната мафия“.

Десислава в окови

Въпросите висят като суджук – направо белезници от суджуци: защо като последния хайдук Иванчева във прангите си куца?   ...

Припомняме, че кметът на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше задържана при показна акция в центъра на София на 17 април 2018 година. Повод за нея бе разследване за подкуп, даден ѝ от строителен предприемач, а по информация на разследващите Иванчева е била задържана със 70 000 евро, които са част от по-голяма сума, поискана за издаване на строително разрешително. Над 5 часа тя бе държана с белезници до автомобила си, паркиран пред сградата на Министерството на спорта, докато разследващите извършваха обиск. Освен Иванчева, задържани бяха още заместникът ѝ Биляна Петрова, както и бившият кмет на община „Младост” Петко Дюлгеров, а обвинения бяха повдигнати и на тримата. От април месец Десислава Иванчева се намира в ареста, а междувременно съдът я отстрани от поста „кмет“ на район „Младост“. Казусът с арестувания кмет предизвика и друг обществен дебат, в който се намесиха политици, юристи и граждани. Белезниците на ръцете и краката ѝ при нейното посещение в ендокринологията на „Майчин дом“, където тя постъпи за изследвания, станаха повод да се заговори за преосмисляне на правилата за конвоиране на задържани лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика